معرفی کتاب

کتاب دانش نامه عطاری

مبنای شروع و ادامه عطاری + شیوه خرید و فروش و ارائه گیاهان

معرفی کتاب دانش نامه عطاری
  • کتاب دانش نامه عطاری، توسط محمد هادی عطار نژاد در ۲۴۶ صفحه به نگارش درآمده و در سال ۱۳۹۸ در نوبت اول به چاپ رسیده است.
  • مطالعه این کتاب با توجه به قسمت‌های مختلف و طبقه بندی شده که مبنای شروع و ادامه عطاری است بنا به اصالت آن دارای ارزشی فراوان بوده و با توجه به این که شیوه خرید و فروش و ارائه گیاهان توسط همکاران محترم مخصوصا در دهه اخیر به فراموشی سپرده شده، مطالعه باب مکاسب از ضروریات است.
  • همچنین در قسمت‌های بعدی در زمینه معرفی گیاه و نام‌های مختلف در بین اقوام و زبان‌های جاری ملل مختلف بسیار مفید می‌باشد.
  • بخش تقسیم بندی بذر، گیاه و ریشه با اسامی و شکل‌های مشابه نیاز هر عطار جهت اکتساب فن عطاری و تقویت دانش این حرفه بوده و همچنین قسمت اوزان، هرچند در حال حاضر استفاده چندانی از آن نمی‌شود ولی مفید فایده بوده و آموزش و فراگیری آن ضروری است. در آخر، باب حفظ و نگهداری گیاه، بذر، سمغ و… با توجه به ضرورت یادگیری شکل و نگهداری اجناس، بسیار متنوع و لازم به فراگیری است.

فهرست کتاب دانش نامه عطاری

فصل اول : مکاسب

  • اقسام معامله
  • معاملات حرام
  • شرایط خرید و فروش
  • احکام نقد و نسیه
  • مواردی که معامله را می توان برهم زد
  • اصطلاحات

فصل دوم : گزیده هایی از قانون انجمن صنفی

  • تعاریف
  • فرد صنفی
  • اتحادیه ها
  • تخلفات و جریمه ها
  • ساختار اتاق اصناف
  • آئین نامه اجرائی نحوه صدور تمدید پروانه
  • قانون کار قانون تامین اجتماعی
  • ضوابط نیروی انسانی برای واحدهای صنفی

فصل سوم : آشنایی با برخی اصطلاحات و قوانین لازم در عطاری

  • تعریف عطار و عطاری
  • تعریف ادویه طب سنتی
  • قوانین عطاری

فصل چهارم: امور طبیعیه

  • ارکان
  • امزجه
  • اخلاط
  • اندام
  • ارواح
  • قوا
  • افعال

فصل پنجم: یافتن مزاج و خواص ادویه

  • تعاریف
  • درجات دارو
  • شرایط به دست آوردن خواص و مزاج ادویه از روی تجربه
  • تعریف روش قیاسی

فصل ششم: برداشت و خشک کردن و حفظ ادویه

  • برداشت
  • عوامل موثر بر کیفیت گیاه جمع آوری شده
  • جمع آوری ادویه طب سنتی
  • طریقه گرفتن ادویه حیوانی و نگه داری آن
  • خشک کردن ادویه
  • روش های خشک کردن
  • خشک کردن انواع گیاهان
  • حفظ ادویه
  • تاریخ مصرف معدنی ها
  • تاریخ مصرف گیاهان
  • تاریخ مصرف حیوانی ها

فصل هفتم: اصطلاحات و افعال ادویه

  • دو اثر هفتگانه
  • اصطلاحات و خواص افعال بر اساس حروف ابجد
  • اصطلاحات داروسازی

فصل هشتم: صور داروئی

فصل نهم: عرضه نادرست ادویه طب سنتی (تقلبات داروئی)

  • تقلبات و نظارت
  • تقلب در ادویه روش های تشخیص

فصل دهم: ادویه هم نام

فصل یازدهم: ادویه متشابه الشکل (هم شکل)

فصل دوازدهم : فراموش شده های حرفه عطاری(ترکیبات دارویی)

فصل سیزدهم: اوزان

  • تعاریف
  • دلایل تغییرات وزن و استاندارد کردن
  • مقادیر اوزان کبیر و صغیر
  • تبدیل اوزان

فصل چهاردهم: قوانین بدل

فصل پانزدهم: ارجاع و آشنایی با عناوین بیماری های شایع

فصل شانزدهم : آشنایی با اصول اولیه انبارداری

  • انبار و انواع آن
  • انواع موجودی های انبار
  • اهداف و وظایف انبارها
  • مسائل کلی ایمنی و حفاظتی
  • انبار کردن
  • مهمترین نکاتی که باید از چیدن کالا در انبار به آن ها توجه کرد
  • خروج کالا از انبار

فصل هفدهم: فرهنگ لغات (نام برخی ادویه طب سنتی ذکر شده در دانشنامه عطاری)

فصل هجدهم: بخشی از ادویه رایج در عطاری ها

منابع و ماخذ

نویسنده یا مترجم

  • نویسنده:محمدهادی عطارنژاد
  • ویراستار:احمدرضا الهی

انتشارات

انتشارات سفیر اردهال

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: