رگهای واریسی، وریدهای سطحی بزرگ شدهای هستند که کمی بر روی پا برجسته می شوند. به خصوص بعد از این که مدت زیادی ایستاده باشید، آن ها معمولا هنگام دویدن باعث زانو درد نمی شوند. هنگام علامت دار شدن، افراد از درد پا شکایت میکنند، نه درد زانو. با توجه به علل واریس خوردن خاکشیر یکی از راه های درمان آن در طب سنتی است.
علت واریس
معمولا در ابتلا به واریس ضعفى در سياه رگهائى كه خون را به سمت قلب مىبرند پديدار گشته در نتيجه قوه كشش آنها كم مىشود. خون را به درستى نمىتوانند رد كنند. از اين رو رفته رفته گشاد شده، به روى هم مىپيچند و راه رفتن را دشوار مىسازند.
پزشكان پيشين سبب پيدايش واریس را از تجمع ماده ثقيل و سنگين سودا مىدانستند. آنان عقيده داشتند كه «سودا» به سه قسم در بدن وجود دارد:
- قسم اول آنكه ماده ثقيل و سنگينى است و به سمت قسمتهاى اسافل بدن رفته و توليد بواسير يا واريس يا داءالفيل مى كند.
- قسم دوم ماده رقيق و محلول در خون است و در همه اعضاى بدن پراكنده شده و سبب بروز بسيارى از بيماريها مى گردد به هر عضوى كه بيشتر توجه كند ايجاد ناخوشى در آن مىنمايد. غالبا به مغز و اعصاب زيادتر توجه داشته و موجب بيمارىهاى دماغى مىگردد.
- قسم سوم ماده بسيار رقيق و همچون بخار است و از راه پوست خارج شده ايجاد خارش، اگزما و ديگر عوارض جلدى را مى نمايد.
درمان واریس با طب سنتی
- پزشكان متقدم براى درمان واریس، داروهاى ضد سودا تجويز مى كردند. به همين دليل است كه در همه كتابهاى پزشكى قديم «افتيمون شامى» توصيه شده است زيرا آن را قوى ترين داروى ضد سودا يافته بودند.
- در صورت لزوم و نياز اقدام به عمل جراحى مى كردند و مانند امروز رگ را بريده و از بدن جدا مىساختند.
- اينجانب چون در جلوگيرى از خونريزى بواسير و كوچك نمودن دگمه هاى آن اثر خوبى در خاكشير ديده بودم بر آن شدم تا آزمايشى هم در مورد واريس به عمل آورم. نتيجه آن نيز مثبت شد. در بسيارى از مریض هایی که واریس داشتند و نيز در خونريزى بواسير، خاكشير را مورد استفاده قرار دادم و بهره مطلوب از آن به دست آوردم. پس میتوان گفت یکی از راه های درمان واریس با خاکشیر است.
منبع: کتاب راز درمان، دکتر عبدالله احمدیه
سارا
سلام
آیا باید به صورد خوراکی مصرف شود یا ب صورت پماد روی واریس ها اسفاده شود,