نسرین، نسترن و نستر از نامهای این گل زیباست.
گل نسترن طبیعتی گرم و خشک دارد.
معرفی گیاه دارویی نسترن
- این گیاه درختچههای کوچکی است که درحاشیه جنگلها، چاهها و گودالهای آب میروید و ارتفاع آن به حدود سه متر میرسد.
- برگهای آن دارای ۷-۵ برگچه به رنگ سبز سیر است.
- گل نسترن مانند گل سرخ بوده و به رنگهای سفید، صورتی و سرخ میباشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهر میشود.
- میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمزتیره یا روشن است که به نام سای نورودون خوانده میشود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که در آن فندقههای سختی جا دارد. پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض و کمی شیرین بابوئی ضعیف میباشد.
- قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است.
خواص نسترن
- تقویت کننده قلب و اعصاب، آرامبخش و برای رفع خستگی مفید است.
- برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
- درمان سنگ و ورم کلیه
- درمان درد معده و اسهال
- دفع سنگ کیسه صفرا
- مفید برای بیماران دیالیزی
- درمان قارچ پوستی و اگزما
- رفع بیخوابی
- درمان کننده حبس البول است.
- نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
- بوی بد بدن را دفع میکند.
- قندخون را کاهش میدهد.
- آرام کننده اعصاب است.
- خونریزی سینه را بند میآورد.
- برای رفع تپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
- سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست میشود.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- دانههای آن سمی است و نباید مصرف شود.
- افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن با پزشک خود مشورت کنند.
- با توجه به اینکه دمنوش این گل دارای مزاج گرم و خشک است، افراد گرم مزاج باید در فصول گرم با احتیاط آن را مصرف کنند.
- گیاه نسترن در دوران بارداری منع مصرف دارد.
شیوه استفاده
- دم کرده:۵۰گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۰دقیقه دم کرده و سپس آن راصاف کنید.
- جوشانده: مقدار۵۰ سای نورودون را دریک لیترآب جوش ریخته و بگذارید به آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کنید. این جوشانده به عنوان ضدبیماری اسکوربوت (کمبودویتامین C) به کار میرود.
- شربت نسترن: یک کیلوگرم گل نسترن را با۲۵۰ گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و ۱.۵ لیتر نیز عرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذارید بماند. البته هر روز آن را تکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. این شربت را سه بار در روز و هر بار یک فنجان میل کنید.
- برای درمان تپش قلب ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سیسی آب سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده و ۵ دقیقه بجوشانید. سپس ۱۵ دقیقه دمکرده و روزی ۳ فنجان بنوشند.
- برای درمان حبسالبول (انسداد مجاری ادرار) ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آب جوش ۱۵ دقیقه دم کرده و قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.