گیاهان دارویی

خواص گیاه دارویی نسترن

معرفی و بررسی گیاه دارویی نسترن در طب سنتی

نام و مزاج

نسرین، نسترن و نستر از نام‌های این گل زیباست.

گل نسترن طبیعتی گرم وخشک دارد.

معرفی

  • این گیاه درختچه‌های کوچکی است که درحاشیه جنگل‌ها، چاه‌ها و گودال‌های آب می‌روید و ارتفاع آن به حدود سه متر می‌رسد.
  • برگ‌های آن دارای ۷-۵ برگچه به رنگ سبز سیر است.
  • گل نسترن مانند گل سرخ بوده و به رنگ‌های سفید، صورتی و سرخ می‌باشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهر می‌شود.
  • میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمزتیره یا روشن است که به نام سای نورودون خوانده می‌شود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که در آن فندقه‌های سختی جا دارد. پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض و کمی شیرین بابوئی ضعیف می‌باشد.
  • قسمت‌های مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است.

خواص

  1. قویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
  2. برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
  3. درمان سنگ و ورم کلیه
  4. درد معده و اسهال
  5. دفع سنگ کیسه صفرا
  6. مفید برای بیماران دیالیزی
  7. درمان قارچ پوستی و اگزما
  8. رفع بی‌خوابی
  9. درمان کننده حبس البول است
  10. نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.
  11. بوی بد بدن را دفع می‌کند.
  12.  قندخون را کاهش می‌دهد
  13.  آرام کننده اعصاب است.
  14. خونریزی سینه را بند می آورد.
  15.  برای رفع تپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
  16. سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می‌شود.

موارد منع مصرف

  • دانه های آن سمی است و نباید مصرف شود.
  •  افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن یا پزشک خود مشورت کنند.
  • با توجه به اینکه دمنوش گل نسترن دارای مزاج گرم و خشک است، افراد گرم مزاج باید در فصول گرم با احتیاط آن را مصرف کنند.
  • همچنین گیاه نسترن در دوران بارداری منع مصرف دارد.

شیوه استفاده

  • دم کرده:۵۰گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت ۱۰دقیقه دم کرده و سپس آن راصاف کنید.
  • جوشانده: مقدار۵۰ سای نورودون را دریک لیترآب جوش ریخته و بگذارید به آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کنید. این جوشانده به عنوان ضدبیماری اسکوربوت (کمبودویتامین C) به کارمی‌رود.
  • شربت نسترن: یک کیلوگرم گل نسترن را با۲۵۰ گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و ۱.۵ لیتر نیز عرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذارید بماند. البته هر روز آن را تکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
  • برای درمان تپش قلب ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سی‌سی آب‌سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم‌کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
  • برای درمان حبس‌البول (انسداد مجاری ادرار) ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سی‌سی آب‌جوش ۱۵ دقیقه دم‌کرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن