مخالفت با طبابت در قامت طبیب طب اسلامی
- دکتر احمد کریمی متخصص طب ایرانی، در مصاحبه خود با باشگاه خبرنگاران جوان در مورخ 2 خرداد 1398، این گونه بیان داشته است که از سال ۱۳۸۴ پزشکان عمومی برای شرکت در دوره تخصص طب سنتی راهی دانشکدههای پزشکی شدند. تعداد پزشکان متخصص طب سنتی فارغالتحصیل شده از این دانشکدهها، اما آنچنان نیست که بتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد.
- همین خلأ هم موجب شده تا از اقشار گوناگون جامعه و با عناوینی همچون «طب اسلامی» وارد حوزه طب سنتی شوند.
- آنطور که احمد کریمی متخصص طب سنتی ایرانی میگوید در حال حاضر ۱۰ هزار روحانی از حوزههای علمیه بیرون آمدند و در قامت طبیب طب اسلامیمشغول طبابت هستند؛ موضوعی که هم به اسلام ضربه زده و هم به طب سنتی ایرانی.
- حالا از خود حوزهها چهرههایی همچون آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله نوری همدانی به مبارزه با «طب اسلامی» برخاستهاند تا اشتباهات طبابت را از گردن روحانیت و اسلام بردارند.
جبهه گیری در مقابل طب اسلامی
- ایشان همچنین اظهار داشتهاند که :«طب اسلامی یعنی چه؟ آیا میتوان احادیثی که در حوزه طب سنتی هستند را به طور کلی تعمیم به دارو داد و بیماران را با آن درمان کرد؟ این احادیث در درجه نخست باید از منظر اعتبار مورد بررسی قرار گیرند و در مواردی هم که اعتبار آنها تأیید میشود باید دید در چه شرایطی این روایت ذکر شده است.
- خیلی وقتها احادیثی که وجود دارد برای یک بیماری خاص و در منطقهای خاص بوده است. به همین خاطر هم هست که اگر توصیههای این احادیث برای برخی افراد ثمربخش نباشد این ناکارآمدی را به اسلام نسبت میدهند.
- نکته دیگر این که ائمه ما هم وقتی بیمار میشدند به حکیم مراجعه میکردند و خودشان، خودشان را درمان نمیکردند. پس طب اسلامی به مفهومی که برخی ادعا میکنند وجود ندارد.
- ضمن اینکه تعداد احادیثی که در این حوزه وجود دارد شاید یکی دو کتاب بیشتر نشود؛ بنابراین بهتر است به جای طب اسلامی بگوییم طب سنتی که از فرمایشات ائمه هم استفاده کرده است.
- اما اضافه کردن پسوند اسلام، به اسلام ضربه میزند. آقا هم هیچ جا طب اسلامی نگفتهاند و در ابلاغیهشان طب سنتی ایرانی ذکر شده است. همین مسئله موجب شده تا در حال حاضر حدود ۱۰ درصد طلاب از حوزه خارج شدهاند و مشغول ارائه درمانهای طب سنتی هستند. نزدیک ۱۵۰ هزار روحانی در کل کشور داریم که ۱۵ هزار نفر از آنها در حوزه طب سنتی شاغل شدهاند».
بزرگترین مشکل در حوزه طب سنتی
- دکتر کریمی معتقدند که « بزرگترین مشکل ما در حوزه طب سنتی جعلیها هستند. طب اسلامی، طب سنتیهایی که در دو هفته! درس خواندهاند.
- به طور مثال من پزشک هستم و داروی یک فرد دیابتی را قطع نمیکنم حتی خیلی از پزشکان متخصص هم نمیدانند ما هم پزشک هستیم و مهر ما از نظام پزشکی صادر میشود. به رسمیت شناخته شدن طب سنتی به عنوان شاخهای از پزشکی زمان میبرد».
جمعبندی
ایشان با طب اسلامی مخالفند ولی طب سنتی را قبول دارند. معتقدند قرار دادن لفظ اسلام در کنار طب، میتواند موجب شود مردم اشتباهات طبیب را پای اسلام بگذارند.