کارکرد طب اسلامی و اعتبار و سندیت آن از منظر علمی
- دکتر مهدی برهانی، متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت در ارتباط با موضوع طب اسلامی اظهار کرد: کارکرد طب اسلامی میتواند در خصوص مسائلی همچون دستورات بهداشتی باشد که در طب ایرانی نیز وجود دارد اما در رابطه با درمان بیماریها و تجویز دارو سندیت و اعتبار علمی ندارد.
- و تصریح کرد: ما مخالف اسلام و آموزههای آن نیستیم اما طب اسلامی از نظر علمی ثابت نشده است. از ۱۱ هزار حدیث طبی که وجود دارد ۵۰۰ حدیث مورد تایید بوده و مابقی مورد تایید علمای حدیث نیست لذا این مسئله سبب شده تا با شک و شبهه مواجه شویم.
مخالفت کتابهای طب سنتی با طب اسلامی
- این متخصص طب سنتی بیان کرد: کتابهای طب سنتی ایران مخالف طب اسلامی است چراکه در صحت آن شک وجود دارد و بر اساس کتابهایی که در زمینه طب سنتی همچون قانون ابن سینا و … داریم اطلاعات مورد نیاز در این زمینه وجود دارد.
عدم نیاز به طب اسلامی در درمانهای قدیمی
- برهانی با بیان اینکه حتی در درمانهای قدیمی هم به طب اسلامی نیازی نبوده است، گفت: اگر به این نکته توجه کنید که در زمان ضربت خوردن حضرت علی در ۱۹ تا ۲۱ ماه رمضان هیچ گونه تجویزی از طرف طب اسلامی در کتابهای تاریخی و احادیث وجود ندارد که امام حسن یا امام حسین توصیه کرده باشند.