مقالات علمی

اثر عصاره دانه جو بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین

نویسندگانمحسن ناصری ، زهرا خلج سرشکی ، بهناز قوامی ، محمد کمالی نژاد ، غلامعلی نادری ، سقراط فقیه زاده
چکیده

مقدمه: بیماری دیابت و اختلالات ناشی از آن مشکلات فراوانی را برای فرد مبتلا و دستگاه بهداشتی جامعه به همراه می آورد. در طب سنتی ایران فراورده های جو جهت درمان دیابت کاربرد دارند. هدف: در این مطالعه اثر خوراکی عصاره آبی دانه جو بر وزن بدن و سطح گلوکز ناشتای سرم موش های صحرایی نر غیردیابتی و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین بررسی شد.

روش بررسی: ۴۰ موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در دو گروه غیردیابتی و دیابتی تقسیم شدند. دیابت توسط mg/kg 45 استرپتوزوتوسین تک دوز داخل صفاقی در گروه دیابتی القا شد. بعد از یک هفته موش های دارای قند خون بالاتر از mg/dL 200 در گروه دیابتی و موش های گروه غیردیابتی به طور تصادفی به دو گروه عصاره آبی دانه جو و کنترل تقسیم بندی شدند. در طول چهار هفته تیمار، وزن بدن و گلوکز ناشتای سرم حیوانات در مقاطع پایان هفته اول، سوم و چهارم بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.

نتایج: نتایج به دست آمده کاهش معنی دار گلوکز ناشتای سرم گروه دیابتی در هفته چهارم پس از تیمار نسبت به گروه دیابتی کنترل را نشان داد. کاهش معنی دار گلوکز ناشتای سرم گروه غیردیابتی تنها در هفته اول پس از تیمار نسبت به گروه غیردیابتی کنترل مشاهده شد. مصرف عصاره آبی دانه جو تاثیری بر وزن بدن گروه های دیابتی و غیردیابتی نداشت.

نتیجه گیری: عصاره آبی دانه جو پس از چهار هفته در موش های صحرایی دیابتی و پس از یک هفته در موش های صحرایی غیردیابتی باعث کاهش معنی دار گلوکز سرم شد. در موش های صحرایی غیردیابتی این اثر پس از هفته اول تداوم نداشت.

لینک دانلود مقالهاثر عصاره دانه جو (Hordeum vulgare L.) بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین
عنوان نشریهنشریه گیاهان دارویی  ،  بهار ۱۳۸۹
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن