نویسندگان | محمد مظاهری ، مریم یاوری ، محمود بابائیان ، محمد رضا حاجی حیدری ، مهدی برهانی ، احمد رضا شریفی علون آبادی ، مهین الصاق ، مجید آویژگان ، احمد اسماعیل زاده ، علیرضا قنادی |
چکیده | غذا از اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله ی عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می رود، جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه ی صحیح میسر نمی باشد. در مکتب طب ایرانی بر تغذیه ی صحیح و درمان از طریق غذا تاکید فراوانی شده است، تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوم، اولین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تایید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی شود. در این مقاله گروه بندی مواد غذایی در منابع طب سنتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنتی ایران، کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانند سازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی با طب سنتی چین نیز ذکر شده است. |
لینک دانلود مقاله | کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی |
عنوان نشریه | نشریه طب سنتی اسلام و ایران ، زمستان 1390 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...