درمان سنتی

پیشگیری و درمان گرمازدگی در طب سنتی

آشنایی با نوشیدنی ها و میوه های مناسب برای رفع گرمازدگی

اگر فردی آفتاب زده شده باشد بهتر است که در اسرع وقت در سایه قرار بگیرد و پای خود را در آب سرد بگذارد و از غذاهای زود هضم به عنوان خوراک استفاده کند. همچنین نوشیدنی ها و خوراکی های مناسب برای رفع این مشکل در طب سنتی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا می شوید:

نوشیدنی‌ هایی برای پیشگیری از گرمازدگی

  1. نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیاری دارد؛ یکی از خواص سکنجبین این است که اگر آن را با یخ بنوشیم، از حرارت معده می‌کاهد.
  2. استفاده از خاکشیر یخ‌زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است؛ بهتر است برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر به شکل یخ‌زده یا همراه خرده یخ مصرف شود.
  3. همچنین مصرف دوغ ترش هم توصیه می‌شود.
  4. شربت خیار را یکی از نوشیدنی های مفید در تابستان می باشد و جهت تهیه این شربت می توان از چند عدد خیار به همراه مقداری سکنجیبن و گلاب استفاده کرد.
  • نکته: اسراف در مصرف نوشیدنی ها موجب آسیب به سایر ارگان های بدن می شود.

میوه های مناسب برای رفع گرمازدگی و تشنگی

  1. مصرف آلبالو، با توجه به طعم مایل به ترشی که دارد در رفع تشنگی و برای مقابله با گرمازدگی و رفع علایم آن در گرم مزاجان در فصل گرما موثر است.
  2. هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود ، طبیعت هندوانه سرد است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.
  3. مصرف لیمو در درمان تب و گرمازدگی بسیار موثر و مفید است. افرادی که در هوای گرم، زیر آفتاب، در اثر فعالیت زیاد یا به خاطر مصرف گرمی ها دچار سردرد می شوند، با مصرف مداوم لیمو از سردرد در امان خواهند بود.
  4. میوه هایی مثل زردآلو، آلوچه، گیلاس، آلبالو، شاه توت، هلو و شفتالو ( با توجه به مزاج افراد) را از دیگر میوه های مفید برای پیشگیری از گرمازدگی می باشد و افراد دقت داشته باشند در مصرف این دسته خاص از میوه ها زیاده روی نکنند. مصرف میوه های همچون گرمک، طالبی، هندوانه، شربت زرشک و ریواس به صورت متعادل و با احتیاط از دیگر مواردی است که می توان جهت پشگیری از گرمازدگی بهره برد.

گرمازدگی در مسافرت های تابستانی

فرد بعد از سفر، حمام آب سرد بگیرد تا از آسیب سفر به دور باشد و سرحال آید. البته نباید در این کار عجله کند و باید به تدریج آب تنی کند. فرد مسافر، سر و سینه خود را از تابش مستقیم نور خورشید بپوشاند و در راه قاووت جو و عصاره میوه تناول کند و قدری برای حرکت صبر کرده و سپس به راه افتد. کسانی که از باد سر می‌ترسند بهتر است دهان و بینی خود را بپوشانند و در سفر از دوغی که ۲۴ ساعت قبل از سفر در آن پیاز خرد شده باشد، استفاده کنند. همچنین بوییدن روغن گل سرخ و روغن تخم کدو و خوردن روغن تخم کدو مفید خواهد بود.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن