ضرورت اجتهاد در روایات طبی
- حجت الاسلام محمدیان، رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، معتقد است: « اگر کسی بگوید در اسلام بحثی از طب نبوده، شناختی از اسلام ندارد؛ امکان ندارد این همه روایات طبی در اسلام جعلی باشد، بنابراین قطعا اسلام در طب، صاحب نظر است. حوزههای علمیه باید به صورت اجتهادی وارد این روایات شوند».
- همچنین افزود تشخیص اینکه امام معصوم این روایات را به صورت خاص یا عام فرموده کار آسانی نیست و امروزه جز از راه تجربه و عمومیت دادن شاید راه دیگری برای آن نباشد.
سوء استفاده از طب سنتی و اسلامی
- حجت الاسلام والمسلمین محمدیان در دیدار با آیت الله اعرافی گفت: مساله طب اسلامی و سنتی از مسایلی است که تمام مسایل آن در نهادهایی چون حوزه های علمیه است.
- وی افزود: مساله طب، بسیار مهم است، باید تمام ابعاد و جوانب آن به خوبی بررسی شود؛ اگر از طب اسلامی سخن می گوییم باید جوانب کار به شکل کامل بررسی شود که به چه عناصری طب اسلامی گفته می شود و یا آیا هرکسی می تواند در این عرصه وارد شود.
- مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر برخی بنا به استقبال عمومی از مباحث طب سنتی به نام اسلام ورود کرده، دست به کارهایی می زنند که قطعا مهمترین آسیب آنها به دین است.
- وی افزود: به حسب برخی از مسایل دکان این افراد نیز شلوغ شده و راهکارهای خاصی را نیز برای حفظ این مخاطبان به کار می برند؛ قطعا کارشناسان دین هیچگاه این افراد و کارهای آنها را که به نام دین، مباحث غیر علمی را مطرح می کنند، قبول ندارد.
- حجت الاسلام والمسلمین محمدیان بیان کرد: امروزه یک نگرانی جدی بین جامعه دانشگاهی و حوزوی وجود دارد و بنده نیز از حیثیت طلبگی به شدت نگرانی داریم که فعالیت این افراد به دین ضربه بزند.
- وی گفت: خوشبختانه با رویکرد مثبتی که حوزه و وزارت بهداشت برای همکاری در این زمینه دارند، امیدواریم با راهکارهای دقیق و علمی و ورود همراه به ملاحظات و عرصه قانونی، زمینه سوء استفاده های دیگران از طب سنتی و اسلامی را مسدود کنیم.
ساماندهی طب اسلامی
- رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در سال 1396، به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد کرد با مدیریت حوزه علمیه تفاهم نامه ای جهت استانداردسازی و ساماندهی فعالان طب اسلامی امضا کنند تا هر کسی هر چیزی را به اسلام نسبت ندهد.
- وی با اشاره به تشکیل مجموعه علم و دین در دانشگاه علوم پزشکی قم، آن را گامی مقدماتی و نقطه امید در ساماندهی طب اسلامی دانست و افزود: استعدادهای طبی که در حوزه وجود دارد باید استفاده شود چنانکه در گذشته مطالعه دروس و کتب طبی در حوزه مرسوم بود.