پوست، بزرگترین اندام بدن است که از سر تا انگشتهای پا را پوشش میدهد. این اندام از بدن در برابر عوامل بیرونی، نور خورشید و سایر مضرات محافظت میکند. داشتن پوستی صاف، نرم و لطیف نشانه سلامتی است و باعث میشود تا جوان و جذابتر به نظر برسید.
تونر زدن یکی از مهمترین و پراهمیتترین مراحل مراقبت از پوست است. تونرها به صورت آماده و تجاری در انواع مختلفی در بازار موجود است اما اغلب آنها حاوی مواد شیمیایی مصنوعی هستند که فقط پوست بیعیب و نقص شما را در دراز مدت خراب میکند. در ضمن بسیاری از آنها حاوی الکل هستند که همانطور که میدانید باعث خشکی و تیرگی پوست میشود. دستورات موجود در اینترنت نیز ممکن است برای شما موثر نباشد.
ما اینجا در مجله طبایع آماده هستیم تا به شما کمک کنیم تا یک زندگی طبیعی و بدون مواد سمی داشته باشید. برای همین بهترین دستورهای تونر پوست را از زبان یک متخصص طب سنتی فعال در حوزه پوست و مو برای شما گرد آوردهایم.
تونر چیست؟
معمولاً مراقبت پوستی سه مرحله اصلی دارد؛ پاک کننده یا همان شوینده، تونر پوست و مرطوب کننده. پاک کنندهها آلودگیها را پاک کرده و تونر آن را به حالت طبیعی خود برگردانده و هر گونه آثار پاک کننده را پاک میکند و در انتها مرطوب کننده پوست شما را آبرسانی میکند.
- در واقع تونرها، لوسیونهای بسیار سبک (اغلب شبیه به آب) هستند که میتوانند حاوی ترکیباتی مانند عصاره چای سبز، رز، روغن درخت چای، سالسیلیک اسید و دیگر ترکیبات موثر باشند، معمولترین نوع آنها حاوی ترکیبات آبرسان و ترکیبات قابض هستند.
- تونرها در بازگرداندن و تنظیم pH طبیعی پوست پس از شستشو، کمک کننده هستند.
- تونر پوست به جذب بیشتر روغن از پوست، بستن منافذ باز و از بین بردن هر گونه آرایش باقیمانده و یا ماده پاک کننده، کمک میکند این امر بخصوص برای افرادی که پوست حساس دارند و یا افراد مبتلا به آکنه صورت بسیار مهم و حیاتی است.
انواع تونرها
تونرها را در حالت کلی میتوان در سه زیر تقسیم بندی کرد:
- تونرهای شاداب کننده: ملایمترین نوع تونرها و برای همه انواع پوست از جمله پوستهای خشک و حساس مناسب هستند.
- تونیکها: توان کنترل و پاک کردن چربی اضافه پوست را دارند و برای پوستهای معمولی، مختلط و چرب مناسباند
- قابضها: قویترین نوع تونرها هستند و برای از بین بردن چربی (خشک کردن پوست) در پوستهای چرب و آکنهای و بستن منافذ باز و لیفت پوست، طراحی میشوند.
وظایف تونرها چیست؟ تونرها چه کاری انجام میدهند؟
اگر بخواهیم وظیفه تونرها را به طور خلاصه و مفید بیان کنیم، باید خاطر نشان کرد که تونرها، کارهای زیر را انجام میدهند:
- پاک کنندگی: پاک کردن آلودگیهای به جا مانده روی پوست، پس از شست و شو
- تنظیم پی اچ: بازگرداندن پی اچ طبیعی پوست پس از شست و شو
- بستن منافذ (قابض): با بستن و کوچک کردن منافذ، مانع از تجمع چربی و آلودگی در منافذ پوست میشوند.
- جذب چربی پوست: با کنترل تولید چربی پوست، موجب کاهش براقی پوستهای چرب میشود.
طرز تهیه سه تونر خانگی به همراه نکات مهم
تونر آبرسان
یک استکان آب خیار + دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا + عصاره یک قاشق غذاخوری پنیرک را با هم مخلوط نمایید.
عصاره پنیرک را از خیساندن یک قاشق غذاخوری پنیرک در یک ته استکان آب تهیه کنید. تا جایی که آب روی پنیرکها را بپوشاند، در ظرف را بگذارید تا دم بکشند، سپس آنها را با پشت قاشق شیره کشی کنید، طوری که ذرات پنیرک وارد عصاره نشود.
تونر قابض (رفع منافذ باز، لیفت و کنترل چربی پوست)
سه قاشق غذاخوری گلاب + یک قاشق مرباخوری سرکه سیب طبیعی+ یک استکان عرق مورد+ ده قطره روغن درخت چای را با هم مخلوط نمایید.
سرکه سیب طبیعی را از افراد مطمئنی که سرکه سیب درست میکنند تهیه فرمایید یا خودتان درست کنید.
تونر روشن کننده و ضدلک
نصف استکان آب برنج+ دوقاشق غذاخوری عرق بهارنارنج + نصف استکان آب سیب زمینی + یک قاشق مرباخوری عصاره شیرین بیان را با هم مخلوط کنید.
برای تهیه آب برنج، مقداری برنج ایرانی را 6 ساعت خیس کنید، این آب را دور بریزید، برنج را دوباره بشویید، آب لازم را بریزید و بدون نمک زدن بگذارید بجوشد تا آب روی برنج سفید شود، به مقدار لازم از این آب بردارید.
شیرین بیان را از جوشاندن یک قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان در نصف استکان آب، به مدت 15 دقیقه و با شعله کم تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه و استفاده از تونرهای خانگی
این سه تونر خانگی را حتماً امتحان کنید اما نکات زیر را نیز مدنظر داشته باشید:
- نقش اصلی تونرها، پاک کنندگی نیست، در واقع تونرها، کار شویندگی و تنظیم پی اچ پوست را تکمیل میکنند؛ پس حتما باید قبل از استفاده از تونرها، با یک شوینده مناسب پوست، صورت خود را کامل بشویید.
- این تونرها را بسته به هدف خود (این که از تونر برای آبرسانی میخواهید استفاده کنید یا بستن منافذ یا …) دو تا سه بار در روز و روی پوست تمیز (بعد از شستشو) استفاده کنید تا در درمان مشکلات پوستی به شما کمک کند.
- در واقع تعداد دفعات مصرف تونر، خیلی بستگی به نوع، ترکیبات تونر و هدف استفاده از آن دارد؛ مثلاً تونر آبرسان برای دوره درمان پوست دهیدراته و خشک روزی چهار بار هم لازم است.
- هرروز مقداری از تونر را به پنبه آغشته و به آرامی بر روی پوست صورت استفاده کنید یا آن را بر روی پوست به جز قسمن مژهها و ابرو اسپری کنید؛ سپس باقی مانده را در یخچال نگه دارید.
- برای این که اثر استفاده از تونرها را در بهتر شدن پوست خودتون ببینید، حداقل به یک ماه زمان نیاز دارید.
- دقت کنید تونرهای خانگی را باید حتماً هر 4 تا 5 روز مجدد تهیه کرده و در این مدت هم در یخچال نگهداری کنید.
- پوستهای حساس در مصرف تمام محصولات خانگی جوانب احتیاط را رعایت کرده و حتماً قبل از استفاده روی بازو خود تست کنند و بعد از گذشت 24 ساعت در صورت حساسیت نداشتن به مواد کاربردی، اقدام به مصرف نمایند.
- عرقیات را نباید خالص و مستقیم روی پوست صورت استفاده کنید، حتما به نحوی که توضیح داده شده، با هم مواد را ترکیب نمایید.
حرف پایانی…
تونرها به عنوان یک کمک درمان در رفع مشکلات پوستی عمل میکنند. پس اگر شوینده مناسب دارید، از پوست خوب و بدون مشکلی برخوردارید و محصولات مراقبتی پوستیتان کاملاً مطابق نیاز پوست شما، تنظیم شده است، میتوانید تونر را از روتین مراقبت روزانه خود حذف کنید.