درمان سنتی

عناب و تأثیر آن بر بیماری کرونا

بررسی خواص موثر عناب در بهبود کرونا و طرز تهیه شربت و جوشانده آن

یکی از عوارضی که برطرف نمودن آن در بهبود بیماری کرونا نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت، بحث کمبود آب بدن و در پی آن یبوست مزاج و تشنگی است. توصیه پزشکان عموماً در این شرایط، مصرف میوه و آب زیاد است که از دیدگاه طب سنتی نابجا بوده و هر دو مورد برای بیمار سم به حساب می‌آیند. در بیماری های همراه با عفونت اگر میوه مصرف شود خون تولید شده سریعا به ماده عفونت تبدیل شده و عفونت تشدید می‌شود.

در واقع یکی از راه‌های مؤثر برای خلاص شدن از شر ویروس کرونا، تغذیه سالم جهت رفع خشکی مزاج است و یکی از مواد غذایی که باعث رفع خشکی و حرارت و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، عناب است.

در این پست از مجله اینترنتی طبایع، سعی داریم شما را با خواص عناب و شربت آن به عنوان جایگزین سایر نوشیدنی‎ها برای بیماران کرونایی آشنا نماییم. پس با ما همراه باشید.

خواص و مزاج بی نظیر عناب

از لحاظ طب سنتی، مزاج و خواص عناب بدین شرح است:

مزاج و طبع

  • طبع عناب، معتدل است اما کمی سردی و رطوبت نیز دارا می‌باشد.

خواص اصلی

  • منضج (پزنده) اخلاط غلیظ است.

پختگی اخلاط غلیظ و آماده‌سازی آن‌ها برای دفع از خواص عناب است که در سرماخوردگی و بیماری های بلغمی نیز کاربرد دارد.

  •  کاهش دهنده حرارت زائد بدن خصوصاً غلبه صفرا است.

در بیماری هایی که عموماً ناشی از غلبه صفرا بوده و عضوهایی چون ریه، کلیه و روده ها درگیر باشند، عناب نقش تسکین دهنده و از بین برنده صفرا و حرارت را ایفا می‌کند که از جمله این عوارض و بیماری ‎ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. التهاب معده و روده ها
  2. حرارت ریه و گرفتگی آن
  3. حرارتی که در کلیه ها رخ می‌دهد و سبب لاغری کلیه و سنگ کلیه می‌شود.
  4. حرارتی که در نتیجه تعفن و بیماری‌ های عفونی در بدن ایجاد می‌شود که در این حالت باید هم رطویت صالحه برای بدن تأمین گردد، هم از میزان حرارت کاسته شود و هم ماده متعفن از بدن دفع گردد که عناب قادر به انجام این سه مورد است.

که این مورد، شامل بیماری کرونا به عنوان یک سندرم حاد تنفسی نیز می‌گردد.

  • مصرف آن به صورت تنقلات کاربرد دارد

عناب اگر کوبیده شده و با مویز یا شکر ترکیب گردد، به یکی از تنقلات مفید برای تقویت کودکان و حتی جوانان بدل شده و باعث تصفیه خون در بدن این افراد می‌گردد.

جهت آشنایی با خواص جانبی عناب، پست زیر را از دست ندهید:

مضرات و آسیب‌ های مصرف عناب

  • عناب نفاخ بوده و برای معده سنگین است.
  • باعث کم شدن غرایز جنسی می‌گردد که برای رفع این ضرر مصرف آن با ادویه گرم مانند دارچین، آویشن، زنجبیل و زعفران توصیه می‌شود.

مصرف عناب در چه افرادی توصیه نمی‌شود و در صورت نیاز به مصرف، راهکار آن چیست؟

  • مصرف آن برای کسانی که دچار ناراحتی های معده از جمله ترش کردن معده، سنگینی و یا رفلاکس معده هستند، می‌تواند مضر باشد و سبب تشدید ناراحتی و نفخ در آن‎ها شود.
  • در افراد سرد مزاجی که دچار نفخ و ورم معده هستند، تولید گاز و نفخ بیشتر می‌کند.
  •  افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند که جهت استفاده از عناب باید با پزشک خود مشورت نمایند.

راهکارهای کاهش عوارض و ضررهای مصرف عناب

  •  عناب در افراد با شرایط فوق، باید با ملاحظه و احتیاط مصرف شود.
  • مصرف عناب، نزدیک به وعده های غذایی نباشد و حدود ۲.۵ الی ۳ ساعت از مصرف وعده غذایی مربوطه گذشته باشد و این اطمینان حاصل گردد که غذا از معده عبور کرده است و سپس اقدام به مصرف عناب یا شربت آن گردد یا حدود ۱ الی ۱.۵ قبل از غذا مصرف شود.
  • همراه با مصلحات متناسب با مزاج مصرف گردد.

مصلحات مصرف عناب

  • سردمزاجان: عسل و آویشن و پونه
  • گرم مزاجان: شکر

نکته: همانطور که گفته شد، طبع عناب معتدل است اما تا حدودی دارای سردی و رطوبت نیز می‌یاشد و با حرارت مقابله می‌کند، بنابراین در گرم مزاجان می‌تواند بدون مصلح مصرف شود ولی اگر با شکر مصرف گردد از شدت ضرر آن کاسته می‌گردد.

شربت ها و دمنوش های (جوشانده ها) مفید با عناب

طرز تهیه جوشانده و دم کرده عناب

مواد لازم:

  • عناب ۱۰ عدد خشک
  • آبجوش ۱ لیوان
  • شکر و عسل به میزان لازم

طرز تهیه:

  1.  عناب ها را خوب شسته و خشک نمایید.
  2. سپس ۱۰ عدد عناب را به یک لیوان آب جوش اضافه نموده درب آن را بگذارید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد.
  3. یا آب ولرم را درون قوری ریخته بر روی گاز گذاشته و پس از جوشیدن عناب ها را اضافه کنید، سپس زیر شعله را کم کرده و اجازه دهید به آرامی دم بکشد.
  4. دم کرده عناب را از صافی رد کنید و با شکر یا عسل میل نمایید.

طرز تهیه شربت عناب

  1. عناب خشک را در آب خیسانده و سپس در مخلوط کن ریخته و آن را کاملاً مخلوط کنید تا عصاره آن خارج شود.
  2. آب یا عصاره ترش حاصله را از صافی رد کنید.
  3. سپس همراه با عرقیجات گرم و در بعضی مواقع همراه با عرق کاسنی، سکنجبین یا حتی شکر ترکیب و برای بهبود بیماری های گرم مصرف کنید و در سردمزاجان هم اگر با عسل مصرف گردد بسیار مفید خواهد بود.
  4. یا به آب صاف کرده عناب، گلاب اضافه کنید با عسل یا شکر ترکیب و میل نمایید. اضافه کردن گلاب باعث معتدل کردن طبع شربت عناب شده و از میزان نقخ و سنگینی آن تا حدودی می‌کاهد و برای اکثر امراض گرم ناشی از حرارت و غلبه صفرا مفید خواهد بود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن