شربت تخم بالنگو مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی را افزایش داده و مانع بروز آن میشود این شربت قوه مُدبره را تقویت و مقوی معده، قلب و مغز است.
افراد و اطفالی که به طور دائم به خلط پشت گلو و سرماخوردگی دچار میشوند، اگر یک سال به طور مداوم به جای آب، شربت تخم بالنگو بخورند، دیگر سرما نمیخورند.
بالنگو چیست؟
- طبع بالنگو گرم و تر است.
- این گیاه نوعی از ریحان است که در بو شبیه به ریحان و سبز مایل به سفید است و برگش بی کنگره و تخمش از تخم ریحان بالیدهتر و در افعال قریب به تخم شاهسفرم است.
- در درمانهای طب سنتی از تخم این گیاه استفاده میشود، بنابراین وقتی سخن از بالنگو به میان میآید، منظور تخم آن است.
روش تهیه شربت تخم بالنگو
مواد لازم
- یک قاشق چای خوری تخم بالنگو،
- 1/3 لیوان گلاب،
- 2/3 لیوان آب،
- یک قاشق مرباخوری شکر.
طرز تهیه
در ظرفی مناسب آب را به جوش می آوریم و تخم بالنگو و گلاب و شکر را به آن اضافه می کنیم. صبر می کنیم تا مواد به قوام برسد. شربت تخم بالنگو آماده است.
خواص شربت تخم بالنگو
- مقوی قلب است و باعث کاهش تپش قلب و احساس سبکی در قفسه سینه میشود
- در کاهش احساس وحشت هم مفید است.
- تخم بالنگو خنك كننده، مسكن و آرام بخش درد است.
- براي نفخ و يبوست از آن ميتوان استفاده كرد.
- براي دل پيچه و شكم روش از آن ميتوان استفاده كرد.
- برای درمان سرفههای خشک، تخم بالنگو، تخم ریحان، بالنگ، قدومه از هر کدام ۱۰ گرم را مخلوط نموده سپس یک قاشق مرباخوری در یک لیوان آب کمی جوشانده با نبات یا عسل میل شود.
- برای درمان آسم، بالنگو، تاجریزی، خارخاسک، گل بنفشه، تاج خروس از هر کدام ۵ گرم و شکر تغار نرم سائیده ۲۰ گرم را در آب حل نموده آهسته و در چند نوبت میل شود.
درمان سنتی سرماخوردگی با پونه و آویشن
منبع: همکار متخصص طبسنتی آقای دکتر سید کاظم کاظمینی