نویسندگان | طهورا موسوی, علیرضا رفیعی, ام البنین امجدی سورکی, محمدکاظم یوسف پور, علی اصغر زکوی |
چکیده | سابقه و هدف: انگور میوه ای است که در سرتاسر جهان گسترش یافته و درصد بالایی از غذای مردم را به خود اختصاص می دهد. قرآن در بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار می آیند. از این رو در قرآن مجید یازده مرتبه نام این میوه آورده شده است. اشارات قرآن نظر بر این دارند که انسان از غذاهای نباتی و حیوانی استفاده کند. این مطالعه با هدف مروری بر خواص طبی و تغذیه ای انگور از منظر قرآن و طب اسلامی ایرانی انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مروری بوده که با استفاده از کلیدواژه های انگور، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی و واژه های Medicinal plant، Anticancer effect، Holy Quran، و Grape جستجو در منابع طی سال های 1994 تا2014 صورت گرفت. اطلاعات از بانک هایی نظیر Google scholar، Ovid، PubMed، ISI، Scopus و هم چنین قرآن کریم، کتب روایی و منابع طب سنتی استخراج گردید و سپس نتایج به صورت مفاهیم، جداول و اشکال ارائه شد. استنتاج: با توجه به سفارش قرآن در رابطه با انگور و هم چنین تاکید مصرف آن از دیدگاه ائمه، تحقیقات نشان می دهد که انگور به دلیل فعالیت زیاد آنتی اکسیدانی در درمان بسیاری از بیماری ها ازجمله آلزایمر، پارکینسون، آسم و انواع سرطان ها می تواند موثر واقع شود. این مطالعه می تواند گامی در راستای نشان دادن برخی از جنبه های اعجاز علمی قرآن به ویژه اسرار نهفته در میوه های قرآنی مانند انگور تلقی شود. |
لینک دانلود مقاله | خواص طبی- تغذیه ای انگور در منابع اسلامی، طب سنتی و طب جدید |
عنوان نشریه | مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه) ، آبان 1394 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...