مواد لازم
- به ۳۰۰۰ گرم
- شکر ۲۵۰۰ گرم
- آب لیموترش ۰٫۵ فنجان
- هل ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
برای تهیه مربای به ابتدا به را چهار قاچ میکنیم و تخم و قسمت سفتی وسط به را در میآوریم و پوست میکنیم (به را با پوست نیز مربا میکنند)، بعد به را بشکل قاچ پرتقال خرد میکنیم و آنرا میشوییم و در ظرف مس سفید کرده تمیزی میریزیم (ظرف طبخ مربای به باید حتما مس سفید کرده باشد زیرا در غیر اینصورت مربا خوشرنگ نمیشود)، بعد مقداری آب در حدود ۸ لیوان بطوریکه کمی روی به را بگیرد در ظرف میریزیم و در آنرا میبندیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا به کمی پخته ولی زیاد له نشود بعد شکر را داخل به میریزیم و هل را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم مربا با حرارت ملایم ۳ تا ۴ ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غلیظ شود. بعد آب لیمو را میریزیم. مربا چند جوش که زد از روی آتش بر میداریم. باید توجه داشت که ظرف مربا در مدت طبخ مربا باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتیکه مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود درآنرا بر میداریم و حرارت را کمی تند میکنیم.