طبیعت شکوفههای بهارنارنج گرم و خشک است. بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی، عرقیجات و … کاربرد بسیار دارد.
نارنج میوه درختچهای از خانواده مرکبات است که موطن اصلی آن را چین میدانند. این میوه در قرون وسطی به عنوان دارویی توسط پزشکان عرب استفاده میشد. ترکیبات فعالی نیز در بهار نارنج وجود دارد از جمله روغن فعال، فلانوئیدها و فورانوکومارین، همچنین دارای ویتامینهای B ،C و D است.
خواص گیاه دارویی بهارنارنج
- موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است.
- عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
- در تسکین ناراحتیهای سینه مؤثر است.
- باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد.
- خاصیت ضد نفخی دارد و به شما در رفع گازهای دستگاه گوارش کمک میکند.
- در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است، عرق بهار نارنج رقیق شده مثلاً یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی، به کودکان داده شود.
- پوست را مرطوب، نرم و شفاف میسازد. علاوه براین از عفونتهای قارچی و باکتریایی محفاظت و چربی پوست را متعادل میکند به همین دلیل برای جلوگیری از بروز آکنه به کار میرود.
- روغن بهارنارنج به دلیل داشتن خاصیت رایحه درمانی برای افراد مبتلا به افسردگی مزمن مفید است. این روغن با تقویت روحیه، احساس ناراحتی، ناامیدی و پوچی را از شما دور و آرامش و شادی ایجاد میکند.
- بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرامبخش میگذارد و به همین دلیل درمانی فوقالعاده برای بیخوابی، اضطراب و تسکین اعصاب است.
- حکمای قدیم طب سنتی معمولاً از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشاندن حرارت اعضا استفاده میکردند. خصوصاً امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.
- زیاد بوئیدن بهارنارنج سبب بیخوابی میشود، از این خاصیت میتوان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.
بیشتر بخوانید!
مواد منع مصرف
- استفاده از روغن بهارنارنج به دلیل خاصیت آرامبخشی که دارد، در مواقع خاص که نیاز به هوشیاری و بیداری است، مناسب نیست.
- استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود. افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
شیوه استفاده
- دمنوش بهارنارنج: ۱۰گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و همراه با یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.
- با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق سرکه و ½ قاشق چای خوری عرق بهارنارنج و کمی فلفل و نمک سس درست کنید.