گیاهان دارویی

خواص گیاه دارویی بهارنارنج

معرفی و بررسی گیاه دارویی بهارنارنج در طب سنتی

نام و مزاج

طبیعت شکوفه های بهارنارنج گرم و خشک است.

معرفی

  • بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطر سازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و … کاربرد بسیار دارد.
  • نارنج میوه درختچه‌ای از خانواده مرکبات است که موطن اصلی آن را چین می‌دانند. این میوه در قرون وسطی به عنوان دارویی توسط پزشکان عرب استفاده می‌شد.
  • ترکیبات فعالی نیز در بهار نارنج وجود دارد از جمله روغن فعال، فلانوئیدها و فورانوکومارین، همچنین دارای ویتامین های B ،C و D هستند.

خواص

  1. موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است
  2. عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
  3. در تسکین ناراحتی‌ های سینه مؤثر است.
  4. آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست می‌گردد.
  5. خاصیت ضد نفخی دارد و به شما در رفع گازهای دستگاه گوارش کمک می کند.
  6. در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است به کودکان عرق بهار نارنج رقیق شده مثلاً یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی داده شود.
  7. پوست را مرطوب ، نرم و شفاف می سازد علاوه براین از عفونت های قارچی و باکتریایی محفاظت و چربی پوست را متعادل می کند به همین دلیل برای جلوگیری از بروز آکنه به کار رود.
  8. روغن بهارنارنج به دلیل داشتن خاصیت رایحه درمانی برای افراد مبتلا به افسردگی مزمن مفید است. این روغن با تقویت روحیه، احساس ناراحتی، ناامیدی و پوچی را از شما دور و آرامش و شادی ایجاد می کند.
  9. بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.
  10. حکمای قدیم طب سنتی معمولاً از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشاندن حرارت اعضا استفاده می‌کردند خصوصاً امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.
  11. زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بی خوابی می شود، از این خاصیت می توان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.

مواد منع مصرف

  • روغن بهارنارنج به دلیل خاصیت آرامبخشی که دارد از مصرف آن در مواقع خاص که نیاز به هوشیاری و بیداری است اجتناب کنید.
  • استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.

شیوه استفاده

  • دمنوش بهارنارنج: ۱۰گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و ‌همراه با یک قاشق سوپ‌خوری عسل میل کنید.
  •  با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق سرکه و ½ قاشق چای خوری عرق بهارنارنج و کمی فلفل و نمک سس درست کنید.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۱ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن