نامهای دیگر گل ساعتی: پاسی فلورا، زهرهٔالساعهٔ، چرخالفلاک، ابوسبعه الوان
این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک است.
معرفی گل ساعتی
- گل ساعتی، گلی چند ساله، بالارونده با ساقههایی نرم و برگهایی به رنگ سبز که رگبرگهای عمیقی در آن مشاهده میشود.
- به رنگهایی چون ارغوانی، سفید و قرمز مشاهده میشود. این گیاه همچنین دارای میوههایی به رنگ نارنجی است که داخل آن تعدادی دانههای کوچک قرار دارد. این میوه خوراکی بوده و مصرف آن منعی ندارد.
- این گیاه دارویی بومی امریکا است و در اکثر نقاط این قاره کاشته شده و به دیگر نقاط صادر میشود .
خواص گل ساعتی
- کاهش فشار خون
- مُسکن
- درمان اضطراب
- آرام کردن کودکان بیقرار و ضدتشنج
- کاهش عوارض یائسگی
- ضد گر گرفتگی
- ضد افسردگی و بهبود اعصاب
- تسکین سردرد
- بهبود سرگیجه
- درمان همروئید یا بواسیر
- ضد سرطان
- تقویت قلب
- ضد یبوست
- کاهش چوبی خون و کلسترول
- درمان خشکی پوست
- ضد حساسیت و کاهش التهاب
- در مصارف داخلی به عنوان مسکن، خواب آور ملایم، درمان هیستری، اسهال، اسهال خونی، درد عصبی، تپش قلب عصبی یا تاکی کاردی، به عنوان آنتی اسپاسمودیک یا ضد اسپاسم و ضد انقباض، ضددرد برای درد اضطراب عصبی، برای درمان آسم نامنظم، قاعدگی دردناک (دیسمنوره) و بواسیر به کار میرود.
- پوست میوه گل ساعتی زرد میتواند به کاهش مقاومت انسولین در افراد مبتلا به دیابت درجه دو کمک کند.
- یک قاشق مرباخوری برگهای خشک گل ساعتی در ۲۰۰ گرم آب جوش ریخته و ۱۵ دقیقه میخیسانند از این دم کرده یک پیمانه قبل از خواب جهت رفع بیخوابی خورده میشود.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- مصرف بیش از حد این گیاه موجب اسهال میشود.
- مصرف ان برای زنان باردار و شیرده و کودکان زیر ۳ سال توصیه نمیشود.
شیوه استفاده
- دمنوش: گل ساعتی را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کرده، سپس صاف کنید و مصرف کنید.
- میوه این گیاه نیز خوراکی بوده و میتوانید به صورت خام میل کنید و یا میوه خشک آن را دم کرده و میل کنید.