بینایی و قدرت دید، از جمله موهبتهایی است که خداوند به بشر ارزانی نموده است که باید به خوبی از آن مرافبت نمود، اما برای مراقبت از این قوه و داشتن چشمانی سالم، در وهله اول باید با علت های ضعیف شدن چشم و قوه بینایی آشنا شوید تا بتوانید از دیدگان خود در برابر ضعف بینایی و عوامل کاهش دید و خطرات احتمالی در پیش رو محافظت کنید. قوه بینایی تا حد بسیار زیادی به مغز و سلامت آن بستگی دارد. راه های درمان ضعیفی چشم یا ضعف بینایی با طب سنتی به سلامت مغز و کارکرد درست چشم کمک می نماید. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص از بین بردن ضعیفی چشم و درمان ضعیفی چشم با طب سنتی با ما در این پست همراه باشید.
تعریف ضعف بینایی از منظر علمی
پیش از هر چیزی لازم است در خصوص ضعیفی چشم بدانید و آن را بشناسید. ضعیفی چشم یکی از عارضههایی است که این روزها در افراد شیوع زیادی پیدا کرده است. ضعیف شدن چشم یعنی از بین رفتن بینایی فرد و در نتیجه کوری است. ضعیفی چشم عارضهای است که با تجویز عینک و لنزهای طبی یا جراحی قابل اصلاح نیست و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. البته توجه داشته باشید که ضعیفی چشم درجات مختلفی دارد. کاهش بینایی، از نقاط کور، کم بینایی در شب تا از بین رفتن تقریبا کامل بینایی فرد نمونههایی از ضعیفی چشم در درجات مختلف است.
ضعف بینایی یا ضعیف شدن چشم یک اصطلاح عمومی است که طیف وسیعی از بیماریها و اختلالات مرتبط با چشم و سیستم بینایی را شامل میشود. ضعف بینایی حدود 80 درصد افراد مبتلا، با تجویز و استفاده از عینک قابل اصلاح است. ولی برخی از چشمها، بهرغم تجویز دقیقترین عینکها هم نمیتوانند از قدرت دید بالایی برخوردار باشند، که در این حالت، یعنی علت ضعیف بودن بینایی آنها چیز دیگری غیر از عیوب انکساری چشم است.
علل ضعف بینایی
همانطور که میدانید عوامل زیادی در ضعف بینایی دخالت دارد. در ذیل، به مهمترین عللی که در تضعیف قوه بینایی تأثیرات قابل توجهی دارند، اشاره میگردد:
- تغذیه نامناسب
- خواب غیراصولی (کم یا زیاد بودن و زمان نامناسب برای خواب)
- نگاه به اشیاء براق
- قرار گرفتن چشم در سرمای یا گرمای زیاد
- خیره شدن مداوم به صفحه نمایش تلویزیون، گوشی و …
- استفاده طولانی مدت از لنز
- تغییرات هورمونی دوران بارداری که منجر به نزدیکبینی یا دوربینی موقت میشود.
- ابتلا به آب سیاه یا آب مروارید
- ضربه به سر (بخصوص جلو سر)
- و …
قوه بینایی تا حد بسیار زیادی به مغز و سلامت آن بستگی دارد. اگر فضولات مغز به ناحیه چشم سرازیر شود باعث آسیب بیشتر به چشم میشوند. وجود هرگونه ماده زائد در مغز و ضعف مغز نیز در کاهش قوه بینایی موثر است.
وجود هر کدام از سوء مزاجها و غلبه اخلاط هم میتواند به قوه بینایی آسیب زده یا ضعف آن را تشدید کند لذا قدم اول رعایت تدابیر تندرستی در جهت رفع سوء مزاج است.
درمان ضعیفی چشم با طب سنتی
حتما در خصوص ویتامینهای مفید برای درمان و پیشگیری از عارضههای چشمی نکاتی را میدانید. مصرف ویتامینهایی مانند ویتامین A و کاروتنوئیدها (رنگدانه هایی زردرنگ که در گیاهان زرد و قرمز رنگ) نقش بسیار مهمی در تقویت بینایی دارند. این ویتامینها را میتوانید در گیاهانی مانند هویج، انواع کلم، کدو، انبه، طالبی و فلفل دلمهای سبز پیدا کنید. همچنین توجه کنید که مصرف این ویتامینها و این گیاهان خطر ابتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکت) را در افراد به شدت پایین میآورد.
همچنین توجه داشته باشید که ویتامین C و بیوفلاونوئیدها در گیاهانی مانند پرتقال، لیموترش و شیرین، فلفل دلمهای، کیوی، گوجه فرنگی، توت فرنگی، سبزیجات سبز پر برگ، کلم بروکلی، گریپ فروت و تمشک یافت میشوند؛ که این دو ویتامین به شدت موجب کاهش فشار چشم میگردد و در جلوگیری به آب سیاه (گلوکوم) و آب مروارید نیز موثر میباشد. چیزهایی که برای درمان نزدیک بینی چشم با طب سنتی و درمان ضعیفی چشم با طب سنتی معرفی شده است عبارتند از:
- مصرف غذاهای سبک
- پرهیز از حبوبات نفاخ مانند لوبیا
- مصرف مقداری برگ خشک آویشن همراه غذا
- مالش ملایم چشمها قبل از خواب و بعد از بیدار شدن
- روغنمالی پیشانی، شقیقهها و اطراف چشم با روغن زیتون، روغن بادام شیرین، روغن بنفشه یا …
- پرهیز جدی از پرخوری و عادت به کم خوردن غذا
- کشیدن سرمه اثمد در چشمها به تعداد فرد (3،5 یا 7 بار در شب)
- استفاده هر 10 الی 15 شب یکبار از سرمه کافوری
- مسواک زدن با چوب مسواک (چوب اراک یا چوب زیتون)
- استفاده از حنا
- خوردن به، هویج، سیب
- دمنوش قرهقات از دیگر دمنوشهایی است که برای تقویت بینایی بسیار توصیه میشود. البته توجه داشته باشید که این دمنوش علاوه بر تقویت بینایی و کمک به سلامت شبکیه چشم، باعث کاهش قند، فشارخون و چربی خون نیز میشود.
- یکی از گیاهان مؤثر در تقویت بینایی چشم گیاه شوک است که استفاده و خوردن این گیاه باعث برطرف شدن تیرگی و ضعف چشم شما میشود.
- یکی دیگر از راهکارها برای کاهش ضعف بینایی چشم استفاده از شربت انبه است که به همراه لیموترش مصرف میشود.
- سیبزمینی از جمله محصولاتی است که مقدار زیادی ویتامین A را در خود جای داده است. این محصول در تقویت چشم شما تأثیر بسزایی دارد و در جلوگیری از آبمروارید، برطرف شدن خشکی چشم بسیار مؤثر است.
نکته مهم: توجه داشته باشید گذشته از راهکارهای طب سنتی برای تقویت چشم و ضعف بینایی، شما بایستی به صورت دورهای به اپتومتریستها و چشم پزشکان حاذق نیز مراجعه داشته باشید تا سلامت بینایی شما از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گیرد و به این ترتیب، خیلی سریع از وجود بیماریهایی که ممکن است بینایی شما را تهدید کنند، مطلع شوید. پس از اطلاع از دستور پزشک در خصوص عارضه چشم شما، بهتر میتوانید نسبت به درمان ضعیفی چشم با طب سنتی اقدام کنید.
نتیجه
ضعف در بینایی چشم عارضهای است که میتواند سلامتی چشم شما را تهدید کند؛ از این رو در این مقاله در خصوص ضعیف شدن چشم و درمان ضعیفی چشم با طب سنتی نکاتی را برای شما بیان کردیم. درمان کردن ضعیفی چشم با دارو و یا استفاده از عینک چندان تاثیر گذار نیست و این روشها بیشتر در زمینه جلوگیری از پیشرفت این مشکل کمک خواهند کرد. از اینرو بهتر است با استفاده از روشهای درمان ضعیفی چشم با طب سنتی در جهت مداوای این عارضه بر آیید.
محمدزاده
با سلام
من چشمام خیلی ضعیفه آیا واقعا راه درمانی هست در طب سنتی که کامل چشمام خوب بشه خواهش میکنم حالم خیلی بده خیلی از بابت چشمام ناراحتم عر بار هم ضعیف تر میشه
همتی
سلام خیلی خوب و خیلی کامل
همتی
سلام خیلی خوب
محمد
سلام خسته نباشی عالی بوددخترم پزشکها گفتن بیماری اشتوتگارت دارد ولی نتوانستن تشخیص درست دهند ایادرمان دارد چون چشمش هربار به پزشک مراجعه می کند باز ضعیفتر شده اگر پزشک هازقی می شناسی لطف کنید معرفی کنیدخداوندهرچه از دنیا می خواهی کمکتان کند به آن برسی
احسان
درود داداش اگه هنوز این مشکل رو داری به دکتر مسعود صادقی مراجعه کنید آدرس فلکه دوم صادقیه نزدیک مجتمع صادقیه بپرسی بهت میگن