در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج یونجه آمده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- ضعف بدنی ناشی از کمخونی و سوء تغذیه را درمان میکند.
- در اغلب بیماریها که فرد دچار ضعف شدید و کاهش قوا شده مصرف عرق یونجه و اندکی شکر یا عسل بسیار مفید است.
- عرق یونجه و مصرف دمکرده یونجه با شکر یک لیوان قبل از نهار و شام در رفع لاغری و افزایش وزن موثر است.
- یونجه پخته یا مربای آن ملین است و جهت درمان یبوست بکار میرود.
- در تقویت قوای جنسی بویژه در سنین بالا موثر است.
مصلح و بهترین شکل مصرف یونجه چیست؟
- مصرف یونجه باعث ایجاد نفخ میشود لذا بهترین شکل مصرف آن عرق یونجه همراه با عسل و اندکی زیره است. در گرم مزاجها بهتر است با شکر و زیره مصرف شود.
- مصرف یونجه با کاهو و کاسنی مناسب و بهبود دهنده خواص و مزاج آن است.