در طب سنتی، خواص و مزاج گوشت شتر این گونه بررسی شده است که :
- مزاج گوشت شتر گرم و خشک است.
- گوشت شتر سبب تقویت قوای جسمی و جنسی میشود.
- مصرف متعادل آن قابلیت نعوظ را در مردان افزایش میدهد.
- این گوشت برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوقالعاده مفید است و پزشکان خوردن آن را هر چند وقت یکبار به افراد بالای 60 سال توصیه میکنند.
- مصرف آن به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامشبخش و باعث روانشدن ذهن میشود.
- گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد میکند و ضعف جسمانی را برطرف میکند.
- توصیه میشود که خانمهای باردار و شیرده، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.
- معمولاً از استخوان قلم و روغن کوهان شتر در درمان درد پا و کمر (عرق النساء) و دردهای روماتیسی استفاده میشود.
- گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف نمایند.
مصلح و روش بهبود خواص و مزاج گوشت شتر
- طبیعت گوشت شتر، گرم و خشک است و در صورت تمایل به مصرف، بهتر است با روغن زیتون جوشانده شده و با نمک و شوید، فلفل، سرکه و زیره پخته شود.
- پختن گوشت شتر با نمک و شوید و خوردن کمی خردل یا زنجبیل بعد از آن مصلح گوشت شتر است.