خواص خوراکی‌هاگوشت ها

خواص و مزاج تخم‌ مرغ در طب سنتی

تخم مرغ منبع غنی پروتئین و مقوی قلب و مغز است

در طب سنتی، خواص و مزاج تخم‌ مرغ (زرده و سفیده) این گونه بیان شده است:

  • مزاج زرده تخم مرغ گرم و تر و مزاج سفیده آن سرد و تر است.
  • ارزش غذایی تخم مرغ بالاست و اگر از مرغ محلی و با خوراک طبیعی بدست آید، خون خوبی تولید می‌کند، اما تخم مرغ ماشینی این خاصیت را ندارد.
  • زرده تخم مرغ گرم و تر، موافق مزاج سوداوى مزاج ها، مقوى قلب و مغز و مصلح سینه است.
  • زرده تخم مرغ همچنین سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود.
  • زرده‌ی تخم مرغ در تقویت شخصی که خون زیاد از او دفع شده بسیار مفید است (به جز افرادی که در اثر حجامت، فصد و زالو درمانی خون از دست داده‌اند).
  • دون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل
  • زرده‌ی تخم مرغ نیم برشت (یعنی به طور کامل پخته و سفت نشود و به قوام عسل و کره باشد) از معدود خوراکی‌ هایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل، در تولید خون معتدل و مفید بی‌نظیر است. لذا برای افرادی که دچار ضعف نیروی جسمی شده‌اند مفید است.
  • همچنین در صورتی که زرده تخم مرغ کاملاً پخته شود هضم آن دشوار‌تر می‌شود.
  • تمامی تخم‌ها موجب تقویت نیروی جنسی می‌شوند، مخصوصاً تخم گنجشک، اما مداومت بر آن زیان آور است.
  • یکی از منابع بسیار مفید برای جذب کلسیم، پودر پوست تخم مرغ است. سرعت و قدرت اثر این ماده در ترمیم بافت های استخوانی بسیار بالاست. عوارض مصرف این ماده بسیار کم است. می توانید آن را پودر کرده و مانند نمک بر روی غذاهای خود بریزید.

بهترین نوع تخم مرغ، چه تخم مرغی است؟

  • بهترین تخم مرغ، آن است که از مرغ سالم و طبیعی و با خوراک خوب و در اندازه بزرگ باشد و در همان روز تخم‌گذاری مصرف شود.

نکات مهم در زمینه انتخاب و مصرف انواع تخم‌ها

  • گرمای هوا سبب فساد سریع تخم مرغ می‌شود.
  • برای جلوگیری از فاسد شدن تخم مرغ می‌توان آن را در نمک یا در هوای سرد و دور از نور و گرما قرار داد.
  • بعد از تخم مرغ در خوبی، تخم تذرو و دراج و تیهو و کبک است که به تخم مرغ خانگی شبیه هستند.
  • تخم اردک و مرغابی و تخم‌های مشابه آن‌ها غلیظ و دیرهضم‌اند، بوی بدی دارند و خلط فاسد تولید می‌کنند.
  • تخم مرغی که زیاد جوشانده شود دیر هضم می‌شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.
  • تخم مرغ به ویژه سفیده آن، برای مزاج‌های سرد و معده‌های ضعیف مضر و دیر هضم است و در صورت ضرورت بهتر است با نمک و فلفل خورده شود.
  • تخم مرغ آب پز کاملاً سفت شده، دیرهضم و برای افراد دارای مشکلات گوارشی و سنگ‌های کلیه، مثانه و سنگ کیسه صفرا مضر است.
  • کسی که قصد حجامت یا فصد دارد، باید از مصرف تخم مرغ پرهیز کند.
  • مصرف انواع تخم‌ها همراه با لبنیات، سرکه و نوشیدنی‌ها بسیار مضر است.
  • در طب سنتی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل، توصیه نشده است.
  • کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند! زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب می‌شود که خون غلیظی از آن تولید شود.

روش پخت تخم مرغ به صورت نیم برشت

برای این منظور باید ابتدا آب را جوشانده سپس تخم مرغ را به مدت حدود ۵ دقیقه در آن قرار دهند.

مصلح تخم مرغ چیست؟

  • پیاز، دارچین، آویشن، فلفل و نمک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تخم مرغ هستند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن