خواص خوراکی‌هاگوشت ها

خواص و مزاج تخم‌ مرغ در طب سنتی

تخم مرغ منبع غنی پروتئین و مقوی قلب و مغز است

در طب سنتی، خواص و مزاج تخم‌ مرغ (زرده و سفیده) این گونه بیان شده است:

  • مزاج زرده تخم مرغ گرم و تر و مزاج سفیده آن سرد و تر است.
  • ارزش غذایی تخم مرغ بالاست و اگر از مرغ محلی و با خوراک طبیعی بدست آید، خون خوبی تولید می‌کند، اما تخم مرغ ماشینی این خاصیت را ندارد.
  • زرده‌ی تخم مرغ مقوی قلب و مغز است،
  • زرده تخم مرغ همچنین سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود.
  • زرده‌ی تخم مرغ در تقویت شخصی که خون زیاد از او دفع شده بسیار مفید است (به جز افرادی که در اثر حجامت، فصد و زالو درمانی خون از دست داده‌اند).
  • زرده‌ی تخم مرغ نیم برشت (یعنی به طور کامل پخته و سفت نشود و به قوام عسل و کره باشد) در تولید خون خوب بی‌نظیر است و به راحتی هضم می‌شود. لذا برای افرادی که دچار ضعف نیروی جسمی شده‌اند مفید است.
  • همچنین در صورتی که زرده تخم مرغ کاملاً پخته شود هضم آن دشوار‌تر می‌شود.
  • تمامی تخم‌ها موجب تقویت نیروی جنسی می‌شوند، مخصوصاً تخم گنجشک، اما مداومت بر آن زیان آور است.

بهترین نوع تخم مرغ، چه تخم مرغی است؟

  • بهترین تخم مرغ، آن است که از مرغ سالم و طبیعی و با خوراک خوب و در اندازه بزرگ باشد و در همان روز تخم‌گذاری مصرف شود.

نکات مهم در زمینه انتخاب و مصرف انواع تخم‌ها

  • گرمای هوا سبب فساد سریع تخم مرغ می‌شود.
  • برای جلوگیری از فاسد شدن تخم مرغ می‌توان آن را در نمک یا در هوای سرد و دور از نور و گرما قرار داد.
  • بعد از تخم مرغ در خوبی، تخم تذرو و دراج و تیهو و کبک است که به تخم مرغ خانگی شبیه هستند.
  • تخم اردک و مرغابی و تخم‌های مشابه آن‌ها غلیظ و دیرهضم‌اند، بوی بدی دارند و خلط فاسد تولید می‌کنند.
  • تخم مرغی که زیاد جوشانده شود دیر هضم می‌شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.
  • تخم مرغ به ویژه سفیده آن، برای مزاج‌های سرد و معده‌های ضعیف مضر و دیر هضم است و در صورت ضرورت بهتر است با نمک و فلفل خورده شود.
  • تخم مرغ آب پز کاملاً سفت شده، دیرهضم و برای افراد دارای مشکلات گوارشی و سنگ‌های کلیه، مثانه و سنگ کیسه صفرا مضر است.
  • کسی که قصد حجامت یا فصد دارد، باید از مصرف تخم مرغ پرهیز کند.
  • مصرف انواع تخم‌ها همراه با لبنیات، سرکه و نوشیدنی‌ها بسیار مضر است.

روش پخت تخم مرغ به صورت نیم برشت

برای این منظور باید ابتدا آب را جوشانده سپس تخم مرغ را به مدت حدود ۵ دقیقه در آن قرار دهند.

مصلح تخم مرغ چیست؟

  • پیاز، دارچین، آویشن، فلفل و نمک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تخم مرغ هستند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

نوشته های مشابه

بستن