خواص و مزاج گلپر در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج گلپر گرم و خشک است.
- یکی از معروف ترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماری های گوارشی به خصوص نفخ محسوب میشود.
- برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانههای این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.
- چای این گیاه نیز برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است.
- گلپر هضمکننده غذا و تقویتکننده معده است.
- جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایر اختلالات گوارشی کاربرد دارد.
- پودر دانه گلپر میتواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرمهای داخل روده مصرف شود.
- گلپر را جهت معالجه صرع، عفونتهای عصبی و رفع ناراحتیهای عصبی تجویز میکنند.
- چای ریشه آن را جهت درمان اختلالات تنفسی، اختلالات ریوی و عفونتهای دستگاه تنفس تجویز میکنند.
- چای گلپر، تحریک کننده اشتها است.
عوارض مصرف زیاد گلپر چیست؟
- باعث ایجاد تپش قلب برای فرد میشود.
- مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری بهخصوص 3 ماهه اول جایز نیست، باعث سقط جنین یا زایمان زودرس میشود.
- باعث آسیب و نارسایی مثانه و رودهها، یبوست مزاج در افراد گرم مزاج میشود، که در این حالت بهتر است همراه با غذاهای آبکی و با احتیاط مصرف شود.
- باعث سردرد در گرم مزاجان میشود که در این موارد نیز بوییدن گلاب میتواند به رفع سردرد آنها کمک کند.
مصلح گلپر چیست؟
خیساندن در سرکه، بوئیدن کافور و یا گلاب، تخم خیار، تخم خربزه، صمغ عربی، شربت انار و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گلپر هستند.
نحوه مصرف گلپر در افراد گرم مزاج
از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانههای این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانهها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند.