خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج زردک (جزر) در طب سنتی

زردک دارای طبعی گرم است و مربای آن برای غلبه بر سردی بدن مفید می‌باشد

خواص و مزاج زردک در طب سنتی این گونه تعریف می‎شود:

  • مزاج آن گرم و تر است
  • باعث تقویت قوای توان جنسی شده، مایع جنسی (منی) را زیاد می‌کند و در نعوظ هم موثر است.
  • زردک پخته، مربای زردک و آب زردک تقویت کننده معده است
  • تا حدودی ملین است بنابراین برای رفع یبوست مفید است.
  • چون زردک دارای طبع گرم است، بنابراین مربای آن با کمی زعفران برای غلبه بر سرمای هوا و سردی بدن مفید است.
  • مصرف آن در آش های سبک برای سرفه و دردگلو و قفسه سینه مفید است.
  •  ادرار آور است و برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید است.
  • اگر  در سرکه پرورانده شود (ترشی) برای کوچک کردن طحال ‌های بزرگ بسیار مفید است.

دستور تهیه مربا زردک (جزر):

  • زردک را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود .
  • سپس عسل را اضافه کنید و به آرامی بجوشانیدد تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد.
  • سپس به ازای هر ۵۰۰ گرم از آن ادویه زیر را کوبیده و به آن اضافه کنید.
  • قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه مجموعاً دو مثقال (در حدود ده گرم)

فواید مصرف مربا زردک

  • مصرف این مربا جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.
  • مقوی احشا و رحم است.
  • باعث غلبه بر سردی می‎شود
  • تقویت کننده معده است

بهترین شیوه مصرف زردک

بهترین شیوه جهت مصرف و بهبود خواص و مزاج زردک، به صورت پخته یا مربای آن بویژه با عسل یا همراه با برخی ادویه جات گرم مثل دارچین یا انیسون است. چون زردک خام دیرهضم و نفاخ است و برای معده مناسب نیست

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *