خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج زردک (جزر) در طب سنتی

زردک دارای طبعی گرم است و مربای آن برای غلبه بر سردی بدن مفید می‌باشد

خواص و مزاج زردک در طب سنتی این گونه تعریف می‎شود:

  • مزاج آن گرم و تر است
  • باعث تقویت قوای توان جنسی شده، مایع جنسی (منی) را زیاد می‌کند و در نعوظ هم موثر است.
  • زردک پخته، مربای زردک و آب زردک تقویت کننده معده است
  • تا حدودی ملین است بنابراین برای رفع یبوست مفید است.
  • چون زردک دارای طبع گرم است، بنابراین مربای آن با کمی زعفران برای غلبه بر سرمای هوا و سردی بدن مفید است.
  • مصرف آن در آش های سبک برای سرفه و دردگلو و قفسه سینه مفید است.
  •  ادرار آور است و برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید است.
  • اگر  در سرکه پرورانده شود (ترشی) برای کوچک کردن طحال ‌های بزرگ بسیار مفید است.

دستور تهیه مربا زردک (جزر):

  • زردک را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود .
  • سپس عسل را اضافه کنید و به آرامی بجوشانیدد تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد.
  • سپس به ازای هر ۵۰۰ گرم از آن ادویه زیر را کوبیده و به آن اضافه کنید.
  • قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه مجموعاً دو مثقال (در حدود ده گرم)

فواید مصرف مربا زردک

  • مصرف این مربا جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.
  • مقوی احشا و رحم است.
  • باعث غلبه بر سردی می‎شود
  • تقویت کننده معده است

بهترین شیوه مصرف زردک

بهترین شیوه جهت مصرف و بهبود خواص و مزاج زردک، به صورت پخته یا مربای آن بویژه با عسل یا همراه با برخی ادویه جات گرم مثل دارچین یا انیسون است. چون زردک خام دیرهضم و نفاخ است و برای معده مناسب نیست

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *