ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج دارچین در طب سنتی

دارچین از گیاهان داروئی مزاج گرم است که بهتر است به عنوان مکمل غذا مورد استفاده قرار گیرد..

خواص و مزاج دارچین در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است و باید در گرم مزاج‌ها با احتیاط مصرف شود.
  • ضماد روغن دارچین برای درد مفاصل، ارزش دست‌ها، سردرد سرد و بساری از بیماری‌های سرد سر مفید است.
  • دارچین باعث سبک شدن غذاهای دیرهضم می‌شود. استفاده از آن در آشپزی یا همراه با غذاهای سنگین مانند حلیم باعث هضم بهتر آن‌ها می‌شود.
  • ماهی را می توان در ترکیب آبلیمو، دارچین و سایر ادویه خوابانده و بعد سرخ کرد تا رطوبت مضر آن کم شده و مزه بهتری نیز پیدا کند.
  • بهتر است دارچین را به عنوان مکمل غذا استفاده کرد.
  • استفاده از جوشانده یا دمنوش دارچین، به تنهایی گرمی زیادی به بدن می‌رساند که در برخی مزاج‌ها عارضه ایجاد می‌کند.
  • دارچین شادی آور است. برای درمان افسردگی، غم و اندوه و کسلی کاربرد فراوانی دارد.
  • ضد نفخ است و رطوبت‌های غلیظ را نرم و آماده دفع می‌کند.
  • مصرف آن در بازکردن انسدادها موثر است.
  • دارچین خشک کننده و از بین برنده رطوبت های زائد بدن است، در نتیجه در رفع رطوبت مغز و ترشحات پشت حلق، آبریزش بینی و چرک گوش مفید است.
  • ادرار آور و قاعده آور است.
  • در کاهش پف عضلات بدن و صورت تاثیر دارد.
  • چشم را جلا می‌دهد و باعث تقویت بینایی می‌شود. استفاده از دارچین برای این منظور باید زیر نظر طبیب باشد.
  • مصرف متعادل آن در غذاها باعث تقویت تدریجی قوای جنسی نیز می‌شود.
  • دارچین گرمی بخش است و یکی از نوشیدنی‌های خوب برای فصل سرد دمنوش دارچین است.
  • دارچین برای رفع سرفه‌های خلط دار و آبریزش بینی می‌تواند بسیار مفید باشد.
  • روغن دارچین را می‌توان روی قفسه سینه و گلو ماساژ داد تا با نفوذ به داخل، اثرات مفید خود را روی دستگاه تنفسی اعمال نماید.
  • دارچین برای دور کردن حیوانات موذی مفید است و حتی گفته می‌شود به عنوان پادزهر برای سم عقرب می‌توان استفاده کرد.

عوارض زیاده روی در مصرف دارچین چیست؟

  • گرم مزاجان ممکن است در اثر استفاده زیاد از دارچین دچار سردرد شوند.
  • مصرف دارچین یا زیاده روی در مصرف آن، ممکن است موجب سنگینی سر و سردرد شود، البته در همه اینگونه نیست و البته یک خاصیت هم دارد که رطوبت های زائد سر را رفع می‌کند. در برخی سنگینی سر می‌دهد و در برخی رطوبت سر را از بین می‌برد. این موضوع را باید پزشک تشخیص دهد.
  • ممکن است در طولانی مدت باعث ایجاد مسمومیت و تجمغ سم در یدن شود.
  • در زنان باردار، به دلیل گرمی زیاد و قاعده آور بودن دارچین، سقط جنین و زایمان زودرس را به دنبال خواهد داشت.
  • می‎تواند میزان قند خون را کاهش دهد.
  • در افراد دچار حساسیت سبب ایجاد آلرژی و تحریک پوست می‎گردد
  • باعث آسیب رسی به کلیه و مثانه می‎شود.

مصلح و کاهنده عوارض دارچین چیست؟

مصرف به همراه کتیرا و مصطکی مصلح، کاهنده عوارض و بهبود دهنده خواص و مزاج دارچین است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − یک =

نوشته های مشابه

بستن