ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج زنجبیل در طب سنتی

بهترین شیوه مصرف زنجبیل، تهیه مربا آن با عسل است که رفع کننده سردی می‌باشد.

خواص و مزاج زنجبیل در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج زنجبیل گرم و خشک است.
  • زنجبیل خشک شده و پودر شده، نسبت به زنجبیل تازه خشکی بیشتری دارد.
  • مصرف کم و مداوم زنجبیل رفع کننده سردی اعصاب است.
  • افرادی که مشکلاتی نظیر لرزش دست، سستی و خواب رفتگی اعضا، ضعف اعصاب و … دارند می‌توانند از مصرف زنجبیل نتیجه خوبی بگیرند.
  • مصرف زنجبیل تازه با زرده تخم مرغ باعث زیاد شدن منی می‌شود.
  • در اسهالی که ناشی از فاسد شدن غذا در معده باشد مفید است. مصرف مقداری شربت زنجبیل و عسل مفید است
  • ضماد تازه آن که نرم کرده باشند به منظور تحلیل ورم‌های سرد مفید است.
  • برای کاهش درد مفاصل بهتر است زنجبیل را ابتدا کوبیده بعد پخته سپس در آب گوشت ریخته و مصرف کنند.
  • بهترین شیوه مصرف آن مربا کردن زنجبیل تازه با عسل است.
  • زنجبیل به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و سبب تقویت معده و کبد نیز می‌شود.
  • زنجبیل ضد بلغم معده است و رطوبت زائد معده را تحلیل می‌برد.
  • کرم معده را نیز دفع می‌کند.
  • زنجبیل برطرف کننده ریاح است. بادهایی که در بدن و مخصوصاً دستگاه گوارش تولید می‌شود را تحلیل برده و دفع می‌کند.
  • خواص زنجبیل هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی موثر است.
  • زنجبیل می‌تواند رطوبت‌های زائد بدن را دفع کند و موجب سبکی، لاغری و شادابی در افراد شود.
  • ضمن اینکه خمودگی و پف آلودگی صبح‌ها را برطرف می‌کند سبب رفع سردی و رطوبت مغز می شود و حافظه را نیز بهبود می‌بخشد.
  • زنجبیل سبب تنقیه و پاکسازی فضولات روده می‌شود.
  • زنجبیل برای بازکردن انسدادهای داخل بعضی از اعضا مخصوصاً کبد مفید است (کبدهای سرد و رطوبتی و کبدهای چرب)
  • برای استفاده موضعی می توان از روغن زنجبیل استفاده کرد.
  • زنجبیل هم ادرارآور و هم قاعده آور است (اصطلاحاً می‌گویند مدر بول و مدر حیض است).
  • همچنین، زنجبیل سبب تحریک قوای جنسی نیز می‌شود.
  • اگر در مسیر سفر دچار حالت تهوع می‌ شوید پیش از سوار شدن به وسیله نقلیه مقداری زنجبیل تازه بخورید. خوردن زنجبیل بیماری سفر را کنترل می‌ کند و از استفراغ و حالت تهوع در هنگام سفر کاملا پیش‌ گیری می‌ کند.

نحوه تولید روغن زنجبیل

برای تولید روغن زنجبیل، زنجبیل قطعه قطعه شده را مدتی در روغن پایه‌ای (مثل روغن کنجد) اصطلاحاً می‌خوابانند (به صورت معلق) و چند بار زنجبیل را تعویض می‌کنند تا مواد آن وارد روغن پایه شود و در نهایت به صورت موضعی از آن بهره می‎برند.

  • روغن زنجبیل را می‌توان روی معده و روده‌ها ماساژ داد تا هم هضم را بهبود ببخشد و هم بادهای بدن را تحلیل برده و دفع کند.
  • مالش بدن بویژه مفاصل با روغن زنجبیل از درد و خستگی و ورم آن می‌کاهد.

روش پیشنهادی برای رفع نفخ با استفاده از زنجبیل تازه

زنجبیل تازه را پس از شستن به صورت ورقه ورقه ببرید و با نمک و آبلیمو یک ساعت گذاشته تا بماند و پس از غذا (مخصوصا موارد نفاخ) یکی دو ورقه از آن را بخورید.

  • مسلماً کسانی که معده خیلی سردی دارند باید آبلیموی کمتری اضافه کنند یا فقط به زنجبیل اکتفا نمایند.
  • جویدن این ورقه‌ها می‌تواند به بهبود وضعیت لثه‌‌ها و بوی بد دهان کمک کند.

عوارض زیاده روی در مصرف زنجبیل

  • مضر حلق و گلو است و التهاب و سوزش گلو یا داغی کف حلق را به دنبال دارد.
  • سوزش ادرار و سوزش مقعد
  • خارش و تحریک پوست
  • ضعف نیروی جنسی گرم مزاجان

مصرف زیاد زنجبیل برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو و یا داغی کف حلق هستند، که در این حالت، مصلح زنجبیل عسل و روغن بادام شیرین است.
  • گرم مزاجان
  • زنان باردار و شیرده
  • افراد مبتلا به هموفیلی و بیماری‌های قلبی
  • افراد بیش از حد لاغر، زیرا زنجبیل سوزاننده چربی و سرکوبگر اشتهاست.

مصلح زنجبیل چیست؟

عسل و روغن بادام شیرین مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج زنجبیل است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۶۷ (۳ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.67 (3 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن