توت ها و بذرهای ملینخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج اسفرزه (اسپرزه) در طب سنتی

اسفرزه نوعی بذرگیاهی مزاج سرد است که به هیچ وجه نباید کوبیده شود.

بررسی خواص و مزاج اسفرزه در طب سنتی

خواص و مزاج اسفرزه (اسپرزه) بدین قرار است:

  • مزاج اسفرزه سرد و تر است.
  • خوردن لعاب اسفرزه موجب تسکین حرارت و تشنگی می‌باشد.
  • لعاب اسفرزه برای بیماری‌های صفراوی مانند تب‌های گرم، غلیان خون، ناراحتی و خشونت سینه و حلق و زبان، سردرد، زخم روده و رفع یبوست روده‌ها که منشاء آن علل صفراوی یا عوارض حاصله از خوردن داروهای گرم است بسیار مفید می‌باشد.
  • برطرف کننده خشونت حلق و گرفتگی صدا که از گرمی و حرارت باشد. برای این منظور اسفرزه را در آب بریزید و بگذارید بماند و در چند نوبت به جای آب خوردن از آب آن میل کنید.
  • لعاب اسفرزه در کاهش درد و رفع خارش و قطع خون‌ریزی بواسیر نافع است.
  • آب دم کرده اسفرزه مدر است و برای سوزاک مفید می‌باشد.
  • قرقره دائم و جرعه جرعه خوردن لعاب آن، گلودرد را درمان می‌کند
  • نگهداری آب و لعاب اسفرزه در دهان، برفک، سوختگی و تاول و زخم‌های دهان را درمان می‌کند.
  • قرار دادن اسفرزه خیس خورده، برای رفع خارش و سوزش محل گزیدگی پشه یا حشرات، توصیه می‌شود.
  • مالیدن یک لیوان لعاب اسفرزه بر روی موها بعد از حمام و سپس آبکشی آن، برای موهای خشک مفید است.
  • ضماد آن با روغن گل برای درد مفاصل گرم مفید است.
  • خوردن اسفرزه حل شده در آب خنک برای درمان گُر گرفتگی خانم‌هایی که یائسه شده اند، مفید است.

چه افرادی باید در مصرف اسفرزه احتیاط کنند؟

  • افرادی که معده ضعیف و مشکلاتی نظیر قار و قور شکم، ترش، نفخ و احساس سنگینی بعد از صرف غذا دارند.

نکات مهم در مصرف اسفرزه

  • اسفرزه را به هیچ وجه نباید کوبید چراکه ممکن است مصرف حتی مقدار کم آن باعث مرگ شود.
    اسفرزه بسیار نفاخ است و مصلح آن خوردن آن همراه عسل است.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن