متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (8)
مصرف زیاد لبنیات، خصوصاً شیر، برای بهبود پوکی استخوان و تسکین دردهای مفصلی مفید است و تنها منبع کلسیم از دست رفته است.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
متاسفانه یکی از باورهای غلط طبی، توصیه به مصرف لبنیات زیاد به خصوص شیر به افراد مبتلا به پوکی استخوان و دردهای مفصلی به عنوان تنها منبع کلسیم است.
این افراد فکر میکنند لبنیات تنها منبع دریافت کلسیم هستند و تنها با مصرف لبنیات میتوانند کمبود کلسیم بدن خود را جبران و استخوانهای خود را تقویت کنند؛ در حالی که علاوه بر فرآوردههای لبنی همچون شیر، ماست، پنیر، کشک که دارای میزان مناسبی از کلسیم هستند. بادام درختی، کنجد، انجیر، هل، دارچین، گلپر و آویشن هم دارای مقادیر زیادی کلسیم میباشند.
کمی تأمل کنیم…
از طرفی از دیدگاه طب ایرانی، پوکی استخوان و بیشتر دردهای مفصلی، از سوء مزاج سرد پدید میآیند و با توجه به مزاج سرد اکثر لبنیات، مصرف زیاد آنها باعث شدت یافتن این موضوع میگردد. خصوصاٌ اگر فرد خود دارای مزاج سرد بوده و بالای 45 سال سن داشته باشد.
مبتلایان به پوکی استخوان و دردهای مفصلی بهتر است برای مدتی از مصرف لبنیات سرد پرهیز نموده یا آنها را همراه مصلحات خود مصرف کنند و به هیچ عنوان لبنیات را همراه غذا به خصوص غذاهای گوشتی و غذاهای حاوی تخم مرغ میل نکنند..