دارو و داروسازی در طب ایرانی شامل رشته های بسیار متنوعی است که در هر زمانی قابل پیشرفت و تغییر نیز هست و هر محققی میتواند بر تعداد و کیفیت آنها در نسخ جدید بیفزاید.
کتاب شربت ها اشاره به زیبایی های هنرمندانه پزشکان قدیم است که تاریخ علمی کهن کشورمان را سرشار از صفحات پر بار دانش و فن نمودهاند تا خوانندگان عزیز هنگامی که کتاب را میگشایند با گلستانی از نسخههای نشاط آور و شفا بخش روبرو شوند.
معرفی کتاب شربت ها از دیدگاه طب سنتی ایران
- کتاب شربت ها از دیدگاه طب سنتی ایران به قلم سید محمد موسوی ضمن معرفی انواع شربت های خانگی و موارد مصرف آنها، طرز تهیه این شربت ها را به صورت کامل شرح میدهد.
- کتاب حاضر یکی از رشته های طب سنتی ایرانی و اسلامی را به نام شربت ها در طب سنتی و ایرانی مورد شناسایی قرار داده و آن را با توجه به یافتههای جدید به مردم عرضه میکند تا برای پیشگیری از امراض و همینطور درمان بیماریها نسخههای آن را به کار بندند.
- مولف در این کتاب، بیش از 6 شربت از جمله؛ شربت فواکهی ضد آسم، شربت فواکهی ضد انگل، شربت فواکهی ازدیاد شیر، شربت فواکهی تومور مغزی، شربت فواکهی ضد سکسکههای مزمن، شربت فواکهی لاغری، شربت فواکهی نوزادان و… را معرفی کرده است.
بخشی از کتاب شربت ها از دیدگاه طب سنتی ایران
شربت دانه های گیاهی
- این شربت برای کسانی که بدن شان داغ است مفید و تب و حرارت را از بدن دور میسازد. بلغم و صفرای اضافی را پخته و خارج میکند. کبد و طحال را پاک سازی کرده و چربی و اسید اوریک و اوره خون را تنظیم و خون را تصفیه و معده را سرحال آورده تقویت میکنند. مقدار مصرف آن از یک تا ۳ استکان در روز است.
- سرکه خانگی تند، 4 لیتر، آب جوشیده سرد شده یا آب چشمه منطقه ییلاقی با آب معدنی 1/5 لیتر، عرق رازیانه 1/5 لیتر عرق کرفس 1/5 لیتر، بذر رازیانه 105 گرم، بذر کرفس 105 گرم، پوست بیخ کرفس 105 گرم همه را با هم مخلوط کنید و بگذارید 24 ساعت به همان حالت در حرارت معمولی بماند.
- روی شعله ملایم بجوشانید تا یک ششم آن بخار شود. با پارچه تمیز صاف کنید. 3/5 کیلو نبات اضافه کنید و روی شعله ملایم دوباره بجوشانید تا نصف دیگر بخار شود. در حال جوشیدن کفی را که روی آن بالا می آید بگیرید. از آتش فرو گیرید و به اندازه یک قاشق مربا خوری زعفران ساییده در یک کیسه کتانی با نخی وارد کنید و با دست آن قدر بمالید تا آب زعفران کاملا در آن وارد شود. پس از سرد شدن در جای خنک نگهداری کنید.


