خواص خوراکی‌هاروغن ها

خواص و مزاج روغن آفتابگردان در طب سنتی

طبع روغن آفتابگردان گرم و خشک می باشد

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج روغن آفتابگردان این گونه آمده است که:

  • طبع روغن آفتابگردان، گرم و خشک می باشد
  • این روغن در حد متعادل می تواند انتخاب خوبی برای بیشتر افرادی که به دنبال سلامت قلب خود هستند باشد.
  • روغن آفتابگردان سرشار از ویتامین E است و می تواند به عنوان  یک آنتی اکسیدان در بدن عمل کند.
  • بعد از مصرف این روغن می تواند بهبود سریع تر زخم، کاهش زخم ها و درخشندگی طبیعی پوست را مشاهده کرد.
  • روغن آفتابگردان، به پیشگیری از سرطان روده بزرگ شهره است اما تحقیقات بر روی تاثیر این روغن بر روی انواع دیگر سرطان ادامه دارد.
  • روغن آفتابگردان، با کاهش سطح و شدن حملات آسم مرتبط  است زیرا خواص ضد التهابی دارد.
  • روغن آفتابگردان، دارای خاصیت ضد التهابی بوده، بتاکارتن و موم موجود در این روغن با ایجاد یک لایه روی پوست‌ از سلول‌های پوست محافظت می‌کند،
  • از فواید مصرف روغن آفتابگردان، برای زنان، کاهش شدت دفعات گُر گرفتگی در زنان یائسه است.
  • مصرف متعادل روغن آفتابگردان، برای بیمارن مبتلا به دیابت مناسب بوده در تنظیم سطح قند خون موثر است.

ویژگی های روغن آفتابگردان اصل

  •  رنگ زرد روشن و شفاف و طعم مطلوبی دارد و روغنی مناسب برای پخت و پز غذا و استفاده در سس‌های سالاد است.
  • نقطه دود آن بالا (۲۴۶ درجه سانتیگراد) می باشد، لذا میتوان از این روغن در سرخ کردن مواد غذایی که جذب روغن بالایی دارند، استفاده نمود.

مضرات

  • روغن آفتابگردان دارای محتوای بالایی از اسید چرب امگا ۶ است. این موضوع می تواند برای افرادی که در حال حاضر چاق هستند یا بیماری قلبی دارند نگران کننده باشد.
  • اگر این روغن بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد  می تواند به عدم تعادل اسیدهای چرب در بدن منجر شود و همین امر خطرناک است.

طرز تهیه

  1. پوست تخمه های آفتاب گردان را با آسیاب یا مخلوط کن جدا کنید. سعی کنید تخمه ها سالم بمانند.
  2. دانه ها را درون آب بریزید تا پوست های اضافی جدا شوند.
  3. آب آن را خالی کنید و تخمه ها را در ظرفی بریزید.
  4. فر را به دمای ۳۰۰ درجه برسانید. دانه ها را درون سینی فر بریزید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا تخمه ها به رنگ قهوه ای درآیند.
  5. صبر کنید تا تخمه ها سرد شوند, سپس آنها را خرد کنید. در ظرف آب بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
  6. وقتی روغن آن روی آب آمد, آن را با قاشق جمع آوری کنید.   روغن را در ظرف دیگری بریزید, در آن را ببندید و در محل خشک نگهداری کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن