همان طور که چاقی زیاد، باعث احساس ناراحتی و کم شدن اعتماد به نفس میشود، لاغری مفرط هم اینچنین احساسی را در فرد ایجاد می کند. لاغری میتواند همراه با بیماری بوده و یا فقط مزاجی باشد ولی در هر صورت افراد دوست دارند اندام متناسبی داشته باشند. در طب ایرانی یک سری ترکیبات غذایی وجود دارد که در اصطلاح غذای چاق کننده میباشد.
آشنایی با سه غذای چاق کننده
دقت کنید که لاغری زیاد به خصوص لاغری ناگهانی می تواند علت یک بیماری باشد و باید حتما توسط پزشک بررسی شود.
1) غذای مقوی ترکیب باقلا و نخود
مواد لازم
- نخود
- باقلای پوست کنده
- مغز تخم کدوی شیرین
- آب انار شیرین، کشک
- روغن کنجد
طرز تهیه
برای تهیه غذای چاق کننده اول نخود، باقلا و تخم کدو را به نسبت مساوی کوبیده و با مقداری روغن بپزید. آب انار شرین به آن اضافه کرده و حرارت دهید، در انتها کمی کشک اضافه کنید. زمانی که آب آن کاملا تبخیر شد. مانند حلوا هر روز مقداری از آن ( حدود ۵ قاشق غذاخوری) مصرف کنید.
2) فرنی خوشمزه با ترکیب آرد نخود و شیر
مواد لازم
- نخود
- شیر تازه گاو
- آرد برنج
- آرد جو یا آرد گندم
- پودر خشخاش سفید
طرز تهیه
مقداری نخود سفید را در شیر بخیسانید تا شیر کاملا جذب آن شود.
سپس نخودها را در محل خشکی پهن نموده، پس از خشک کردن، آنها را کاملا آرد کنید
حدود ۳۵ گرم از آرد نخود را همراه ۷ گرم آرد برنج یا آرد گندم یا آرد جو ( هرکدام که موجود بود) و ۱۷ گرم پودر خشخاش سفید مخلوط کرده، با شیر تازه گاو به شکل فرنی درآورید.
سپس مقداری شکر به آن اضافه نموده و هر روز صبح قبل از صبحانه میل کنند. مصرف آن باید تا زمانی که اثر آن ظاهر شود ادامه یابد.
3) خوراکی مقوی با عناب و مویز
مواد لازم
- مویز بدون هسته
- عناب
- مغز بادام شیرین
- مغز کدو
- صمغ عربی
- روغن بنفشه
- روغن پیه مرغ
طرز تهیه
- برای تهیه غذای چاق کننده سوم یک کیلو مویز بدون هسته را در آب بجوشانند تا دو سوم آب آن بخار شود،
- ۲۵۰ گرم عناب را هم بجوشانند و به آن اضافه کنند
- سپس همه را صاف کرده و به آن ۱۰ قاشق غذاخوری مغز بادام شیرین، ۱۰ قاشق غذاخوری مغز کدو، ۵ قاشق غذاخوری صمغ عربی تفت داده کوبیده اضافه کنند.
- ۲ قاشق غذاخوری روغن بنفشه، ۵ قاشق غذاخوری روغن پیه مرغ فربه را داخل آن کرده، مجددا بجوشانند تا مانند حلوا شود و روغن بیاندازد. حلوا را میل کنید و با روغن به دست آمده هر روز بدن را ماساژ دهند.
منبع
- سایت مزاج
- برگرفته از کتاب« تغذیه در درمان ناباروری با رویکرد طب نوین و طب سنتی»، نویسنده: «دکتر فاطمه نجات بخش»