معرفی روغن گیاه ماهور
یکی از موثرترین داروهای گیاهی برای قطع ریزش مو، ابرو، مژه، ریش و سبیل روغن گیاه ماهور یا خرگوشک می باشد که باید از عطاری های معتبر تهیه و استفاده کنید.
معرفی گیاه ماهور و خواص دمنوش آن را در مطلبی با عنوان “28 خاصیت ثابت شده گیاه ماهور، دارویی همه کاره “ در سایت طبایع آورده ایم و در این مطلب به طور خاص به بیان خواص و روش های استفاده از روغن گیاه ماهور خواهیم پرداخت. اگر علاقمند به داشتن موهای جذابتر و پرپشت تر هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
روغن گل ماهور یک ضدعفونی کننده قدرتمند است که می تواند عفونت های داخلی و خارجی را درمان کند. امرزوه از این روغن در سراسر دنیا در محصولات درمانی، آرایشی و بهداشتی بسیاری استفاده می شود. روغن گل ماهور هیچ عطر و بویی ندارد و حتی افراد حساس می توانند از آن استفاده کنند. خواص روغن ماهور به دلیل وجود مقادیر بالای پلی ساکاریدها و ساپونین در این گیاه است .
با توجه به عنوان مطلب یکی از اصلی ترین خواص روغن ماهور کمک به سلامت موهاست. ریزش مو می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند عوامل درونی مثل اختلالات هورمونی، استرس، مصرف دارویی خاص، رژیم غذایی نامناسب و یا عوامل خارجی مثل آلودگی هوا، کلر موجود در آب، رنگ کردن مو با رنگ های شیمیایی، ایستاده حمام کردن، دوش گرفتن با آب داغ و … باشد.
همانطور که در اکثر مقالات در سایت طبایع گفته ایم اولین مرحله درمان در طب سنتی اصلاح سبک زندگی می باشد و سپس کمک گرفتن از روش های دارویی و درمانی. پس در این خصوص نیز ابتدا باید عوامل ریزش و خرابی موها را اصلاح کرد و سپس جهت احیاء سلامتی از دست رفته موها از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی طبق نظر متخصصین طب سنتی کمک گرفت.
خواص روغن گیاه ماهور
- مهمترین و اصلی ترین خاصیت استفاده موضعی روغن گیاه ماهور یا به عبارت دیگر استفاده به عنوان یک تونیک موثر، قطع ریزش مو، ابرو و مژه حتی ریش و سبیل و تقویت، ترمیم کنندگی و رشد مجدد آن ها همچنین رفع مشکلات مو مانند التهاب ریشه مو، خشکی، شکنندگی، وزی، کدر شدن، سفید شدن زودرس موها، موخوره و شوره می باشد. این روغن روشی کم هزینه و بسیار موثر برای بهبود سلامت و احیاء موهای شما می باشد.
- روغن ماهور درمان کننده التهاب پوست سر: التهاب پوست سر ممکن است ناشی از دلایل مختلفی بوده و با درد ریشه مو، قرمزی، خارش، سوزش و .. همراه باشد. در صورتی که درمان نشود موجب سست شدن ریشه مو و افزایش ریزش مو می شود.
- روغن ماهور پاکسازی کننده پوست سر از انگل و قارچ: خواص ضد باکتریایی روغن ماهور باعث می شود که اگر پوست سر دارای انگل، قارچ یا چیزهای نامطلوب باشد که از رشد مو جلوگیری می کنند و باعث ریزش مو می شوند، از بین برود.
- روغن ماهور درمان کننده گوش درد و از بین برنده عفونت های گوش.
- روغن ماهور درمان کننده زخم و عفونت های پوستی حتی بیماری جذام.
- از بین برنده جای سوختگی های سطحی.
- روغن ماهور درمان کننده اگزما.
- روغن ماهور درمان کننده گزش حشرات.
- روغن ماهور درمان کننده تاول.
- روغن ماهور درمان کننده تبخال.
- روغن ماهور درمان کننده بواسیر.
- روغن ماهور نرم کننده پوست های خشک، ترک خورده و آسیب دیده.
- روغن ماهور از بین برنده جوش های ریز و عفونی روی پوست.
- روغن ماهور آبرسان قوی پوست و مو.
- روغن ماهور درمان کننده عفونت مخمر یا قارچ واژن.
- روغن ماهور درمان کننده عفونت روده بزرگ.
- روغن ماهور التیام دهنده بریدگیهای کوچک.
- مالیدن ترکیب دمنوش گل ماهور و روغن زیتون یا روغن بادام نیز میتواند اثرات فوق را به همراه داشته باشد.
- روغن ماهور التیام دهنده التهاب پلک.
روش استفاده از روغن گیاه ماهور
- ماساژ پوست سر با روغن گیاه ماهور: برای بهره بردن از روغن گل ماهور در مورد مشکلات موی سر با ماساژ بر روی پوست سر با این روغن، گردش خون در زیر پوست افزایش یافته و مواد مغذی سریع تر به ریشه و فولیکول مو منتقل می شود. با مداوت در این کار بعد از مدتی شما شاهد بروز تمام خواصی که در بالا گفته ایم بر روی موهای خود خواهید بود و موهایی پرپشت، سالم، ابریشمی، حجیم، براق و نرمی خواهید داشت.
- ماساژ ساقه موها با روغن گیاه ماهور باعث تقویت فولیکول های ساقه مو و در نتیجه استحکام بیشتر مو، آبرسانی، حجیم شدن موها، براق شدن موها، رفع خشکی، شکنندگی، وزی و موخوره می شود.
- بهتر است بعد از حمام و بعد از اینکه موهای خود با حوله خشک کردید (نه با سشوار) از این روغن استفاده کنید. این خواص و روش استفاده از این روغن برای سلامت و تقویت مژه ها، ابروها، ریش و سبیل نیز مانند موها صادق است.
- البته می توانید 3 ساعت قبل از حمام نیز این روغن را روی پوست سر، ابرو و مژه ها و ریشه موها ماساژ دهید ولی بعد از حمام تاثیر بیشتری دارد.
- برای استفاده از این روغن بر روی ابروها می توانید از یک گوش پاک کن که به مقداری از روغن ماهور آغشته شدهاست استفاده کنید. آن را بر روی ابروهای خود مالیده و سپس آن ها را ماساژ دهید. برای نتیجه گیری بهتر، توصیه می شود روزی2 بار این کار را انجام دهید.
- برای استفاده از این روغن بر روی پوست سر بهتر است از یک قطره چکان استفاده کنید. پوست سر را با قطره چکان به روغن آغشته کنید و آنقدر ماساژ دهید تا کاملا جذب پوستتان شود.
- برای استفاده از روغن ماهور برای پرپشت شدن مژه ها و تقویت آن ها شب ها قبل از خواب برس ریمل را به این روغن آغشته کنید و به مژه های خود بکشید.
- برای برطرف کردن شوره سر می توانید علاوه بر ماساژ پوست سر با این روغن، روغن گل ماهور را به شامپوی خود اضافه و مصرف کنید.
- برای استفاده از خواص روغن ماهور برای ریش و سبیل آقایان بهتر است ابتدا دست و صورت خود را با آب و صابون بشویید سپس مقداری از روغن را بر روی محل ریش و سبیل خود بمالید و ماساژ دهید. بعد10 الی 15 دقیقه ماساژ دادن صورت خود را بشویید.
- روغن ماهور دارای پیوندهای دوگانه و غیر اشباع است که نسبت به حرارت، نور و سایر عوامل محیطی حساس هستند. در نتیجه زمانی که در معرض این عوامل قرار بگیرد به سرعت اکسیده خواهد شد. پس بهتر است روغن ماهور را در مکانی خنک، خشک و تاریک نگهداری کنید.
- برای درمان گوش درد و عفونت گوش کافیست ۱ الی ۳ قطره از روغن ماهور را به همراه ۲ الی ۳ قطره روغن زیتون مخلوط نموده و سپس مقداری از آن را داخل گوش های خود بچکانید.
- برای آرامش بخشی کافیست چند قطره از روغن ماهور را داخل دستگاه بوخور بچکانید و هوای منزلتان را معطر نمایید.
عوارض احتمالی و موارد احتیاط و منع مصرف روغن گیاه ماهور
- توجه داشته باشید روغن گیاه ماهور مصرف خوراکی ندارد و فقط مصرف موضعی دارد.
- روغن گل ماهور عوارض گزارش شده ای ندارد ولی موارد زیر جزو موارد احتیاطی می باشند.
- برای پیشگیری از بروز حساسیت های پوستی قبل از مصرف روغن گیاه ماهور مقداری از آن را بر روی پوست بازوی خود بمالید به مدت یک ساعت صبر کنید اگر پوستتان حساسیت نشان نداد از آن استفاده کنید.
- در هنگام استفاده برای ابرو و مژه مراقب باشید که روغن به داخل چشم نفوذ نکند.
- مادران باردار و شیرده در صورت توصیه پزشک متخصص طب سنتی می توانند از آن استفاده کنند. مصرف خودسرانه برای این افراد ممنوع می باشد.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع