در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج انبه آمده است که :
- مزاج انبه نیم رس سرد و خشک و مزاج شیرین و رسیده آن گرم و خشک است.
- نوع شیرین و آبدار آن تقویت کننده عمومی بدن، مقوی مغز، قلب، کبد، ریه، معده و روده ها، کلیه ها و مثانه است.
- در زمان ضعف و سستی و کسالت بعد از بیماری مفید است.
- سردرد ناشی از سردی را برطرف میکند.
- ادرار آور است.
- دهان را خوشبو میکند.
- چاق کننده است و خوردن به اعتدال آن برای کودکان لاغر مفید است؛ بهتر است کودکانی که مزاج گرمی دارند کمتر استفاده کنند.
- خوردن انبه درمان کنده سردرد، تنگی نفس و سرفه است و سبب تقویت نیروی جنسی میشود.
- انبه یک ملین طبیعی است، به درمان بواسیر کمک میکند.
- انبه نباید با معده خالی و مخلوط با شیر یا بستنی خورده شود.
عوارض انبه
- انبه مولد خون غلیظ سوداوی است (باعث تیرگی و غلظت خون میشود).
- نوعی از آن که کم آب است، دیرهضم و نفاخ میباشد.
مصرف انبه به چه افرادی توصیه نمیشود؟
- بیماران دچار نزلهها و سوء مزاجهای گرم بهتر است از مصرف انبه پرهیز کنند.
- کسانی که قدرت هضم ضعیفی دارند و نفاخ میباشند، بایستی از مصرف آن اجتناب کنند.
- گرم مزاجان به خصوص کودکان دارای مزاج گرم، باید در خوردن انبه احتیاط کنند و یا آن را با سکنجبین مصرف نمایند.
- خوردن انبه به افراد حساس و مبتلا به آلرژی هم توصیه نمیشود.
مصلح انبه چیست؟
مویز، زنجبیل، نمک، روغن زیتون و شربت زرشک؛ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انبه هستند.