در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج نارنگی این گونه آمده است که:
- از دیدگاه طب ایرانی دارای طبیعتی سرد و تر است
- مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است .
- نارنگی، بر علیه بزرگ شدن طحال ، دل درد و ازدیاد خون قاعدگی به کار می رود.
- این میوه میوه بادشکن و خلط آور است و خون را تصفیه و زیاد می کند.
- نارنگی سبب نشاط قلب شده وخفقان را از بین می برد.
- موجب تسکین تیزی خون و صفرا شده و تشنگی را نیز کم می کند.
- نارنگی، بهترین میوه برای افراد گرممزاجی است که قصد گرفتن رژیم لاغری دارند.
- این میوه باعث برطرف شدن سوزش ناحیه تناسلی بخصوص در خانمهایی میشوند که ممکن است بهغلط تشخیص عفونت بر آنها گذاشته شود.
- نارنگی، نسبت به پرتقال رطوبت بیشتری دارد، اما اگر نارنگی شیرین باشد، سردی آن کمتر بوده و طبع معتدل و مرطوبی خواهد داشت؛ به همین دلیل برای اغلب افراد با طبع خشک، بسیار نافع بوده و مشکلات ناشی از خشکی زیاد را برطرف خواهد کرد
نارنگی را با سفیدی های چسبیده به پوستش بخورید، زیرا:
سفیدی های چسبیده به پوست پرتقال و نارنگی، بهترین ماده برای ایمن شدن در برابر سرطان پوست، دشمن دیابت و التهابند و بهتر از هر دارویی کلسترول خون را پایین میآورند.
مصلح نارنگی چیست؟
بر مبنای نظر حکمای طب سنتی، مصلحی که برای اغلب میوهها مناسب دانسته شده، عسل بوده و نارنگی هم از این قاعده مستثنا نیست. علاوه بر عسل، گلانگبین نیز مصلح نارنگی معرفی شده است.