در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج روغن ذرت این گونه آمده است که:
- طبع ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
- این روغن سلامت بینایی را افزایش و از آن محافظت می کند.
- میزان اندکی از روغن ذرت می تواند فشار خون را کاهش داده و کلسترول را متعادل نماید.
- روغن ذرت، به میزان زیادی امگا3 دارد که در تقویت هوش کودکان بسیار مفید می باشد.
- در بدن باعث جذب بیشتر ویتامین D شده که در تقویت استخوان ها نقش موثری دارد.
- احتمال باردار شدن را افزایش دهد و همچنین کیفیت اسپرم را در مردان افزایش می دهد.
- از بروز بیماری های گوارشی نظیر هموروئید، یبوست و سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
- رماتیسم یا سایر بیماری های ناشی از کاهش عملکرد مفاصل را می توان با مصرف روغن ذرت درمان کرد.
- استفاده از این روغن چین و چروک های پوست را کاهش می دهد و همیشه باید به اندازه مصرف شود.
مشخصات روغن ذرت
- روغن ذرت، دارای عطر و بوی ملایمی است
- این روغن دارای پایداری زیادی نسبت به اكسیداسیون بوده و برای مصارف مختلفی از جمله پخت و پز، سرخ كردن و سالاد گزینه مناسبی محسوب میگردد و دارای مقاومت نسبتا خوبی در برابر حرارت است.
- روغن ذرت، فاقد رنگدانه کلروفیل است، بنابراین مدت ماندگاری روغن ذرت، 12 تا 24 ماه میباشد.
توجه کنید که
- در صورت مصرف این روغن بطور مستقیم می تواند واکنش های حساسیتی پوست کاهش دهد.
- روغن ذرت با توجه به فوایدی که برای سلامتی دارد اما کالری آن زیاد بوده و زیاده روی در مصرف این روغن، مصرف روزانه کالری را افزایش داده و در نتیجه منجر به اضافه وزن شود.