خواص خوراکی‌هاروغن ها

خواص و مزاج روغن زیتون در طب سنتی

روغن زیتون از دیدگاه طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج روغن زیتون این گونه آمده است که:

  • تقویت حافظه و ازدیاد هوش
  • نقش حفاظتی از معده
  • بلغم را از بین می برد.
  •  عصب را تقویت می کند.
  • درمان تمام انواع یبوست ها
  • موثر در درمان بیمازی های پوستی
  • کمک به عملکرد کبد
  • مفید برای رشد قد و وزن کودکان
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و کمک به درمان بیماری های قلبی وعروقی
  • مصرف روغن زیتون، حساسیت بدن را نسبت به انسولین بیشتر کرده و قندخون تنظیم می شود، به علاوه می تواند از تجمع چربی ها در اطراف شکم جلوگیری کند
  • یکی از فواید مهم این روغن پاکسازی سموم و رسوبات از کبد و بدن در تمامی بیماری ها، بویژه رفع اثرات آلودگی هوا است.
  • اگر روغن زیتون را بیش از یک سال و به قولی تا ۶ سال نگهداری کنند کهنه می شود، و آن را زیت العتیق گویند. از روغن زیتون عتیق می توان به صورت سرمه برای تقویت چشم استفاده نمود.
  • روغن زیتون، هر چه بیشتر بماند به لحاظ خوراکی و درمانی قوی تر می گردد.
  • روغن زیتونی که از میوه نارس گرفته شود،سرد و خشک بوده،و برای رفع گرفتگی ها و انسدادها مفید است.

انواع روغن زیتون

  • فرابکر، که بهترین نوع روغن زیتون است و بدون استفاده از مواد شیمیایی و فقط به طریق مکانیکی اعمال می‌شود.
  • بکر، در درجه بعدی روغن زیتون، از نظر کیفیت قرار می‌گیرد.
  • معمولی، از نظر کیفیت در سطح پایین‌تری قرار گرفته.
  • لامپانت، غیرخوراکی بوده و به علت کیفیت خیلی پایین حتما پس از تصفیه مصرف می‌شود.
  • تصفیه شده، اصطلاحا بی بو که متاسفانه اکثر خواص آن گرفته شده تا به ذائقه مردم خوش بیاید.
  • تفاله زیتون”پومس”، روغنی که توسط حلال‌های شیمیایی یا فیزیکی از تفاله‌های زیتون می‌گیرند

شیوه تشخیص روغن زیتون اصل

یک قاشق روغن زیتون، را بو کنید باید بوی میوه‌ای یا علف تازه بدهد. سپس آن قاشق را در دهان می‌چرخانیم و با هوا آن را پایین می‌دهیم سپس لحظه‌ای احساس تلخی، تندی در انتهای گلو حس می‌کنیم، نترسید چون پس از یک دقیقه تلخی و تندی از بین رفته و احساس خوشایندی به ما دست می‌دهد که فکر می‌کنیم خوشمزه‌ترین خوراکی دنیا را خورده‌ایم حتما توجه کنید این روغن نباید در دهان بماسد و بوی سرکه و نای گرفتگی نداشته باشد.

از نشانه‌های روغن زیتون خوب این است که اگر یک قاشق چای خوری از آنرا به دهان بگذارید سوزش ملایمی در ابتدای حلق شما ایجاد شده، بلافاصله نیز از بین می‌رود.

طرز تهیه روغن زیتون

زیتون تازه با کیفیت را پس از برداشت شسته و پس از جدا کردن هسته، آن را خرد یا آسیاب کنید (آسیاب کردن زیتون نتیجه بهتری به شما می دهد). زیتون های آسیاب شده را در ظرفی حرارت دهید تا کم کم روغن خود را پس دهند. سپس تفاله و روغن را در صافی بریزید و با وارد کردن فشار به تفاله باقی مانده روغن آن را جدا کنید (ریختن تفاله در پارچه ای محکم و تمیز برای این کار بهتر است  چون راحتر می توان به پارچه فشار آورد. فشار وارد کردن معمولا با کمک اهرم هایی انجام می شود در گذشته دو سنگ صاف روی هم کمک بیشتری به خارج شدن روغن می کرد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن