نویسندگان | عفت سوری ، حسن فرسام ، معصومه حسنی ، زهرا عظیمی خیرآبادی |
چکیده | آنتی اکسیدان ها ترکیباتی حیاتی هستند که دارای خاصیت محافظت بدن از صدمات ناشی از استرس های اکسیداتیو می باشند. انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها در بدن موجودات زنده وجود دارد که بسیاری ازآنها از منابع غذایی مانند میوه، سبزیجات و نوشیدنی ها تامین می شود. دراین مطالعه خاصیت آنتی اکسیدان تعداد 25 دانه گیاهی مورد مصرف در طب سنتی در مقابل پراکسیداسیون لینولئیک اسید با استفاده از معرف 1و3- دی اتیل 2- تیوباربیتوریک اسید بررسی شده است. تعدادی از دانه ها شامل بارهنگ، کاهو، جوزهندی، خرفه، خیار، رازیانه، زیره سبز، زنیان و هلیله سیاه که IC50 آنها به ترتیب برابر 67/0، 57/0، 29/0 ، 47/0، 05/0، 32/0،23/0 ،56/0 و 61/0 میکروگرم است قابل مقایسه با ویتامین E (59/0 = IC50) می باشند. |
لینک دانلود مقاله | ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدان 25 دانه گیاه مورد مصرف در طب سنتی ایران |
عنوان نشریه | نشریه گیاهان دارویی ، پاییز 1382 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...