خواص خوراکی‌هاسرکه ها

خواص و مزاج سرکه برنج در طب سنتی

سرکه برنج، دارای طبع سرد و تر و طعمی ملایم است و در طب سنتی فوایدی مانند تقویت ایمنی و تنظیم فشار خون بدن دارد.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سرکه برنج این گونه آمده است که:

  • سرکه برنج، دارای طبع سرد و تر و طعم ملایم است و فوایدی مانند تقویت ایمنی، تنظیم فشار خون، جلوگیری از عفونت و سم زدایی بدن دارد.
  • اسید‌های آمینه موجود در سرکه برنج، متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث از بین رفتن خستگی می‌شوند.
  • ازین سرکه برای  تسکین دهنده التهاب ناشی از تابش نور خورشید بر پوست استفاده می شود
  • از ترکیب سرکه برنج، با اسانس روغن چای می‌توان یک نرم کننده عالی برای پوست درست کرد که التهابات ناشی از آفتاب سوختی را نیز تسکین می‌دهد.
  • سرکه برنج، می تواند میزان کلسترول را در شریان ها و رگ های خونی کاهش دهد و به شما در جلوگیری از بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی کمک می کند.
  • حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه است که به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند و با جلوگیری از ایجاد چربی‌های پروکساید، پیری را به تعویق می‌اندازد.

نحوه استفاده

  1. استفاده از سرکه برنج در غذا‌های آسیایی مانند سوشی، اونیگیری، سبزیجات، سالاد‌های کره ای، ساندویچ‌ها و غذا‌های گوشتی رایج بوده و اغلب در غذا‌های سرخ شده و سالاد‌ها کاربرد دارد.
  2. از ترکیب سرکه برنج، با روغن کنجد می‌توان چاشنی خوشمزه‌ای درست کرد که طعم خاصی به غذا می‌دهد.
  3. سرکه برنج، از رشد میکروب‌ها در ماهی خام جلوگیری می‌کند و به همین جهت در تهیه سوشی، مقداری از آن را به عنوان ماده نگهدارنده بر روی ماهی می‌ریزند.
  4. در ژاپن با افزودن مقداری از این سرکه به برنج، از فاسد شدن آن در فصل تابستان جلوگیری می‌کنند.

طرز تهیه

  1. نخست برنج را بشویید، با آب سرد خیس کنید و اجازه دهید به مدت ۶ ساعت خیس بخورد. پس از گذشت ۳ ساعت از خیس خوردن برنج، دانه‌های برنج را با دست فشار دهید تا خرد شوند و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت دیگر در آب خیس بخورند. یک پارچه تنظیف را روی دهانه کاسه‌ای قرار دهید و پس از اینکه برنج ۶ ساعت خیس خورد، آن را در پارچه تنظیف صاف کنید.آب برنج را به مدت یک شب در یخچال قرار دهید، سپس آن را از یخچال خارج کنید و اندازه بگیرید.
  2. به ازای هر پیمانه آب برنج، ۳/۴ پیمانه شکر سفید به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملا در آب برنج حل شود. مخلوط حاصل را به مدت ۳۰ دقیقه روی بخار آب کتری قرار دهید تا بپزد.پس از پخته شدن مخلوط، اجازه دهید خنک شود و به ازای هر ۴ پیمانه، ۱/۴ قاشق غذاخوری مخمر به آن اضافه کنید.
  3. مخلوط را خوب هم بزنید و سپس آن را در ظروف شیشه‌ای دردار بریزید، طوریکه ۱/۳ از حجم شیشه‌ها خالی بماند. درب شیشه‌ها را محکم ببندید و آن‌ها را در محیطی با دمای معتدل که نه زیاد گرم و نه زیاد سرد باشد، قرار دهید. به مدت ۵ الی ۷ روز صبر کنید تا تخمیر صورت گیرد و مایه موجود در شیشه‌ها شروع به حباب زدن کند.
  4. پس از این مدت، حباب‌ها از بین می‌روند و ظرف سرکه باید عوض شود. سرکه را در ظروف شیشه‌ای در دار دیگری بریزید، درب شیشه‌ها را محکم را ببندید و ۴ روز دیگر صبر کنید تا سرکه برنج آماده شود.
  5. پس از ۴ روز، سرکه برنج را از صافی عبور دهید و به ازای هر ۲۰ پیمانه، یک عدد سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید. سرکه برنج را به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بخار کتری قرار دهید تا بپزد. پس از ۱۵ دقیقه، سرکه برنج شفاف حاصل می‌شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

‫۲ نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن