مواد اولیه:
- گوشت چرخ شده ۲۰۰ گرم
- عدس پخته یک و نیم لیوان
- اسفناج پختهشده یک فنجان
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- رازیانه دو قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز دو قاشق مرباخوری
- جوز هندی (ساییده شده) دو قاشق مرباخوری
- خمیر پیراشکی یا خمیر آمادهٔ فیلو
طرز تهیه:
برای تهیه جوش پره در ابتدا گوشت چرخکرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت داده، کمی نمک و زردچوبه به آن میزنیم و با یک فنجان آب میگذاریم تا بپزد. سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخی را مخلوط کرده و نصفی از ادویه (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل میزنیم و با میکسر خوب له میکنیم. این موادِ میانی جوشواره است که آماده و کنار میگذاریم. برای درست کردن جوش پره ها به دو طریق میشود عمل کنیم:
۱- قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازکی باز میکنیم و قالب میزنیم و داخل لواشها را با مقداری از مواد پر میکنیم و با لواش دیگری روی آن را میپوشانیم و با چنگال چین میکشیم.
۲- یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن میگذاریم و با لواش دیگری روی آن را میپوشانیم و با فاصله آنها را برش میزنیم و با چنگال چین میکشیم.
قابلمهای را پر از آب کرده روی حرارت میگذاریم تا بجوشد و سپس جوشوارهها را داخل آب در حال جوش میریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له و وا برود. جوشوارهها را داخل آبکش ریخته کنار میگذاریم. باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت میدهیم و باقی ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب میگذاریم اسفناج بپزد و جا بیفتد و سس جوشوارهها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.