افزایش طول عمر، پیری دیرهنگام، احیاء کبد و درمان کبد چرب
در طول ۱۱ ماه مواد مغذی و انواع خوراکیها به بدن میرسد پس اینکه کسی به علت سردرد، معده درد، ضعف، بی حالی و نظایر آن روزه نگیرد در هیچ طبی قابل قبول و پذیرفته نیست.
تمام ضایعات زیر پوستی، انواع فیبروم ها، کیست ها، چاقی، کبد چرب و حتی برخی از سرطانها همگی نشانه وجود مواد زائد در بدن است که متاسفانه به علت بی توجهی یا کم توجهی بسیاری از افراد به نوع الگوهای غذایی، در حال افزایش است و بنابراین از دیدگاه طب سنتی و اسلامی، روزه گرفتن فرصتی جدی و مهم برای سم زدایی کامل بدن و دفع مواد اضافی از آن است.
روزه گرفتن فرصتی برای بازسازی دوباره تمام بافتهای آسیب پذیر و حساس بدن، عامل مهم افزایش طول عمر و پیری دیرهنگام بدن است. بدن هر فرد به طور طبیعی دارای دما و حرارت داخلی است که بیشترین بخش آن به عنوان نیروی محرکهای قوی صرف هضم، جذب و تغذیه تمام سلولها از طریق معده و روده میشود و محل سوخت و ساز اصلی و سم زدایی همه این مواد در کبد و صفرا است که در طول ۱۱ ماه ساعت بدن هیچ زمان کافی را برای استراحت و بازسازی خود ندارد.
در طول مدت روزه داری و در طی چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن، انرژی و حرارت درونی بدن صرف ترمیم دوباره بافتها و اعضای داخلی و هدایت سموم و مواد زائد بدن به سمت دستگاه گوارش به ویژه کبد میشود که با رعایت چند نکته بسیار ساده نه تنها حس کم آبی و افت شدید مایعات در بدن اتفاق نمیافتد، بلکه در وعده افطار و سحر با خوردن و نوشیدن چند ماده کاملا در دسترس، کبد تمام چربیها و سموم داخلی را به سمت روده، غدد عرق زیر پوستی و کلیهها هدایت میکند تا بدن کاملا سم زدایی شده و حتی کبد چرب نیز درمان شود.
البته براساس طب اسلامی، روزه داری نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد و حتی سفارشات متعددی از معصومین (ص) نیز برای وعدههای افطار و سحری شده وجود دارد، به صورتی که طبق یکی از احادیث معروف از پیامبر اسلام (ص): هنگام ناشتا خرما بخورید زیر کرمهای شکم را میکشد.
روغن بادام شیرین خوراکی و سکنجبین شاه کلید رفع تشنگی
روزه داری بخش های داخلی بدن را پاکسازی می کند. توصیه شده در هنگام افطار شربت سکنجبین با دمای معمولی نوشیده شود، زیرا این شربت به علت داشتن طبع سرد و مواد بسیار مغذی و آنتی اکسیدان بالا و فعال، تمام حرارت بالای بدن را به آرامی میگیرد و از سوی دیگر همه سموم و مواد رائد را به راحتی از کبد و اعضای داخلی خارج میکند.
سبزی خوردن باید موقع افطار صرف شود، زیرا طبع گرم دارد و با مصرف آن در سحری فرد در طول روز تشنهتر میشود، بنابراین یکی از بهترین و سادهترین و اساسیترین راهکارها برای رفع کامل تشنگی و بهبود بافت درونی روده، مصرف روزانه یک قاشق کوچک روغن بادام شیرین خوراکی در هنگام سحر است، زیرا این روغن با داشتن تمام مواد مغذی قادر است که تا ساعتها رطوبت و دمای داخلی بدن را حفظ کند و به راحتی مانع عطش و تشنگی فرد در طول روزه داری شود.
روش هایی که مانع از گرمازدگی در روزه داری میشود
خوردن هندوانه در سحری اشتباه است، زیرا با وجود طبع سرد هندوانه، این میوه به شدت مدر است. بنابراین مصرف هندوانه، چای و حتی آب فراوان در حین سحر نه تنها کمکی در رفع تشنگی و گرمازدگی در طول روز نمیکند، بلکه یک تا ۲ ساعت بعد از مصرف تمام آب دریافتی بدن تا دو برابر بیشتر از طریق ادرار دفع شده و فرد تا نزدیکی وقت اذان ظهر دچار بی حالی، ضعف، سردرد ناشی از کم آبی، گرمازدگی و افت شدید آب بدن میشود.
مصرف سکنجبین، تخم شربتی، خاکشیر و اسفرزه در هنگام سحر : تمام این دانههای لعاب دار اگر بصورت شربت با آب کافی تهیه شوند، مقدار قابل توجهی از آب را در خود ذخیره کرده که طی طول روز به آرامی جذب بدن میشوند و به علت داشتن طبع خنکی با کنترل دمای درونی بدن از گرما زدگی در حین روزه داری پیش گیری میکنند.
نوشیدن مایعات خنک حین افطار، تمام بافتهای درونی دستگاه گوارش به ویژه معده و کبد را با تهدید و خطری کاملا جدی مواجه میکند، زیرا طی چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن دمای درونی بدن به طور طبیعی بالاتر از حد معمول میرود و معده و کبدی که از صبح درحال احیاء و بازسازی بوده اند همانند تنگ شیشهای بسیار داغی شدند که افزودن یکباره آب خنک به این تنگ داغ بلافاصله باعث ترک خوردگی آن میشود.
وقتی آب خنک بعد از چندین ساعت یکباره وارد معده شود، سلول های درونی معده و جداره آن به شدت منقبض شده و سریعا این آب به سمت روده و کبد هدایت شده و درنتیجه نه تنها موجب ایجاد کبد چرب حتی در افراد لاغر میشود، بلکه پس از مدتی اختلال هضم و جذب مواد مغذی را با خود به همراه میآورد.
باتوجه به مطالب گفته شده در مورد فواید روزه داری، روزه گرفتن از نگاه طب سنتی و طب اسلامی میتواند بهترین فرصت را برای سرزندگی دوباره بدن به ارمغان آورد.
برای دسترسی به مجموعه جزوات و کتاب های مربوط به طب سنتی به لینک “جزوات آموزشی و کتب تخصصی طب سنتی” و همچنین برای شرکت در کلاس های آنلاین و اطلاع از محتوای کلاس های برگزار شده به لینک ” آکادمی طب سنتی طبایع – آموزش طب سنتی ایران ” مراجعه فرمایید.
تالیف سید مهدی میرغضنفری: دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک، دکتری تخصصی فیزیولوژی، عضو هیئت علمی (دانشیار) دانشگاه و معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش و پژوهشگر طب سنتی ایرانی