شربت غوره از دیدگاه ابوعلی سینا
خواص شربت غوره (شراب الحصرم)
از جمله خواص مفید این شربت از دیدگاه بوعلی سینا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای خنک گردانیدن معده پر حرارت
- درمان دردی که از گرما خیزد (بیماری های گرم مزاج)
- از بین بردن خلط مراری آزار دهنده
- کسی که شربت غوره میخورد کمترتشنه میشود واز مسموم شدن دور است.
- زنان باردار اگر آن را بخورند خوب است، که معده شان را تقویت میکند و از پذیرش خلط بدجنس سر باز میزند.
طرز تهیه شربت غوره
- ابتدا غوره ها را شسته و آن ها را پاک کرده، دم آن ها را بگیرید.
- سپس آب آن را گرفته و صاف کنید و بجوشانید تا حجم آن به نصف برسد،
- مدتی بماند تا ته نشین شود و آن را مجددا با پارچه کرباسی صاف کنید
- و به اندازه مساوی شکر افزوده و روی حرارت بگذارید تا به قوام آید.
بیشتر بخوانید!
موارد مصرف
- این شربت براى زنان باردار مناسب است.
- معدهی پرحرارت را خنک مىسازد.
- برای رفع تشنگی به ویژه در گرم مزاجان مفید است.
میزان مصرف شربت غوره
- این شربت براى افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده تا 10 میلىلیتر قابل استفاده است.
- مقدار استاندارد براى مصرف کودکان نصف مقدار یادشده براى بزرگسالان است.
- مدت درمان با این شربت یک هفته است.
احتیاط در مصرف غوره
در مصرف خوراکى غوره باید دقت شود، زیرا مصرف خوراکى آن به مقدار زیاد موجب افت فشار خون در فرد مىشود.