طبیعت بادام از دیدگاه طب ایرانی گرم و تر است.
بهترین نوع بادام، چیست؟
- بادام، دارای انواع مختلفی است و بهترین آن نوعی است که پوست آن نازک است و با دست شکسته شود که به آن بادام کاغذی میگویند.
- بهتر است از خرید نوع بوداده و شور بادام، خودداری کنید. علاوه بر اینکه خواص کمتری دارد، تشخیص مرغوبیت آن نیز دشوار است.
- تا زمان مصرف نباید از پوست خشک بیرونی آن خارج کرد چرا که در اثر تماس با هوا خشک شده و خواص خود را از دست میدهد.
خواص
- مصرف آن با شکر غذاییت زیادی داشته و چاقکننده است.
- علاوه بر آن سبب افزایش قدرت باروری نیز میگردد.
- در کاهش سوزش ادرار و نرمکنندگی شکم موثر است.
- حافظ جوهر مغز(دماغ خصوصا با نبات).
- افزایشدهنده بینایی
- ملین
- شیره آن با کمی شکر جهت سرفه، خشونت سینه و حنجره و آسم بسیار مفید است.
دو ترکیب خوشمزه با بادام
- شیر بادام: بدین صورت که ۱۴عدد بادام پوستکنده را پودر نموده و با ۱ لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب نمایند. نوشیدنی حاصل رطوبت خوب و ملایمی برای بدن فراهم میآورد و برای تقویت مغز و قلب و کبد بسیار مناسب است. نوشیدنی لذتبخشی با میزان کلسیم بالا است و به ویژه در کودکان جهت رشد و تقویت بدن و بانوان در سنین میانسالی که دارای علایم یائسگی و در معرض پوکی استخوان هستند، بسیار موثر است.
- حلوای بادام: بادام-خرما به میزان مساوی شب تا صبح خیسانده شود. صبح پوست بادام و هسته خرما را جدا نموده و در همان آب پودر بادام، و خرما را اضافه نمایید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس آرد را در روغن کمی بریان نموده و بادام و خرمای پخته را اضافه نمایید تا مثل حلوا بسته شود. این حلوا به عنوان معجون بسیار مقوی و مغذی میل میگردد.
کاربردهای روغن بادام
- چرب کردن ناحیه شکم و ناحیه تحتانی شکم با روغن بادام شیرین.
- خوردن ده گرم از روغن بادام شیرین با آب جوش. بادام، برای معده سرد و تر سنگین بوده و به کندی هضم میشود و مصلح آن مصطکی یاشکر است.
با تشکر از همکار متخصص طبسنتی آقای دکتر محمد عسکر فراشاه