درمان سنتی

شربتی از زرشک برای بهبود و رفع مشکلات کبدی

طرز تهیه شربتی از زرشک برای حل مشکلات مربوط به معده و کبد

کبد آشپزخانه بدن است و اگر حرارت زیادی در آن غلبه کند، باعث سوختن اخلاط و رسوب آنها و بیماری‌ های بسیار زیاد سودایی می‌‌شود. بنابراین برای رفع این مشکلات می‌توان شربتی از زرشک تهیه کرد. چرا که همه مواد غذایی با طبع سرد در بدن انقباض ایجاد می‌‌کنند، ولی زرشک باز کننده است.

زرشک طبع گرم یا سرد دارد؟

از دیدگاه طب سنتی زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد به همین آن را مواد غذایی با طبع گرم مانند خلال بادام، خلال پسته و زعفران ترکیب می‌کنند تا از سردی آن کاسته شود و طبع آن معتدل شود.

زرشک بازکننده انسدادها

  • با توجه به فصل گرم و حرارت و سوء مزاج‌های کبدی گرم، گرفتگی‌ها و انسدادهایی که در کبد ایجاد می‌شود، برای رفع آن می‌توان شربتی که از زرشک تهیه می‌شود را مصرف کرد،چرا که زرشک علاوه بر اینکه دارای طبع سرد است، مفتح یا باز کننده انسدادها است.
  • همه مواد غذایی دارای طبع سرد در بدن انقباض ایجاد می‌کند، ولی زرشک باز کننده است.
  • در طب سنتی به طور اختصاصی، زرشک و کاسنی بازکننده‌ هستند و هر دو مایل به سردی‌اند و برای کسانی که حرارت کبدشان بالاست و دارای غلبه گرمی در بدن هستند، و همچنین غلبه حرارت، موجب سوختن اخلاط شده مفید است.
  • افرادی که دچار مشکلات کبدی و کلیوی هستند باید از شربت زرشک در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند، زیرا این شربت کبد و کلیه را شست‌وشو می‌دهد و موجب دفع اسید اوریک از بدن می‌شود؛

تهیه شربتی از زرشک برای رفع مشکلات کبدی

  • ۱۲۵ گرم زرشک بی‌ دانه را در یک لیتر آب جوشانده تا آب آن نصف شود،
  • سپس آب «به» ترش و شیرین و آب سیب ترش و شیرین و آب انار ترش و شیرین، از هر کدام ۲۵۰ گرم اضافه شود
  • و در نهایت کمی سرکه انگور اضافه شود و با ۴۰۰ گرم شکر یا قند به قوام آورده شود.
  • در روز ۷۵ گرم از این شربت را مصرف کنید تا مشکلات کبدی شما برطرف شود…
  • این شربت برای کسانی که بی اشتها هستند بسیار مفید است و تقویت کننده قلب، کبد و معده است.
  • البته بچه‌ها یک ششم یا یک پنجم ۷۵ گرم می‌توانند استفاده کنند.
  • ۷۵ گرم برای یک فرد جوان متوسط است که حرارت هم به حد متوسط باشد.
  • شربتی از زرشک باید با غذا و همراه میوه مصرف شود و بین یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد.

توصیه طب سنتی به کسانی که مشکلات معده دارند

  • تخلیه معده و حرکات معده هر دو ساعت تکرار می‌شود. بنابراین باید غذا آرام مصرف شود تا نفخ صورت نپذیرد،
  • البته کسانی که زخم معده و مشکلات نفخ دارند، غذاهای پر چرب و دیر هضم و گوشت زیاد مصرف نکنند.
  •  از جمله غذاهای مفید برای مشکلات معده آش جو، سوپ جو، شیر برنج و فرنی است.
  • فرنی رطوبت را به معده بر می‌گرداند، البته فرنی مدنظر است که از آرد جو به اضافه شکر و روغن بادام شیرین تهیه شده باشد.
  • کسانی که مشکلات معده دارند، تا حد امکان چایی پر رنگ، غذاهای تند، قهوه ،سبزی‌های نفاخ پیاز و سیر خام، پرتقال و نارنگی، میوه‌های مرطوب مثل شلیل، هندوانه، نوشابه‌های گاز دار حتی دوغ گاز دار و کاکائو نخورند.

منبع: با تشکر از همکار محترم دکتر غلامرضا کرد افشاری جهت تهیه این مطلب.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن