خوردن و آشامیدن

اگر معده و کبد گرم دارید، ریواس بخورید

یکی از بهترین سبزیجات برای خنک کردن معده و کبد و ایجاد اعتدال، ریواس است.

مصرف ریواس در فصل بهار و تابستان که مزاج افراد رو به گرمی می‌رود، بسیار مفید است و به دلیل داشتن طبع سرد، برای کسانی که کبد گرم دارند نیز، توصیه می‌شود.

ویژگی مزاجی ریواس

  • مزاج ریواس در حد متوسط، سرد و خشک است.
  • ریواس گیاهی خودروست که اواسط بهار _ معمولا اردیبهشت ماه_ به دست می‌آید و بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است که مزاج افراد نیاز به خنکی‌جات دارد.
  • در واقع یکی از بهترین سبزیجات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال، ریواس است.

نشانه های کبد گرم

نشانه های زیر می‌تواند نشانه کبد گرم باشد:

  • خشکی و آفت دهان
  • داشتن عطش زیاد
  • احساس تلخی در دهان
  • زردی چهره
  • تندی رنگ ادرار
  • آلرژی‌ و جوش های پوستی

کبد سالم باید حرارت متوسط داشته باشد و اگر این عضو مستعد گرمی باشد مصرف خنکی‌جات در هوای گرم به حفظ اعتدال آن کمک می‌کند.

ازاین رو مصرف ریواس، ‌آلو، غوره، آبلیموی تازه، سرکه رقیق شده، تمبرهندی تازه و در کل خوردنی هایی با مزه رو به ترش مخصوصا برای ایجاد خنکی و همچنین سلامت کبد بسیار مفید است.

خوردن ریواس در فصل بهار و تابستان و در افراد صفراوی چه فوایدی به دنبال دارد؟

  • در فصل بهار امکان غلبه صفرا، زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی می‌رود؛ از نشانه های آن هم بروز جوش‌های پوستی است که مصرف ریواس جلوی این عوارض ناشی از گرمی را می‌گیرد.
  • برای کسانی که کبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی می‌شوند؛ بسیار مفید است.
  • صفراوی‌ها اشتهای خوبی هنگام غلبه صفرا ندارند و سریع گرمازده شده، دهانشان تلخ‌مزه می شود، ریواس با کمک به رفع چربی ها و مهار صفرا سبب افزایش اشتها می‌شود.
  • همچنین ریواس برای بعضی افرادی که در اثر گرمی سفیدی چشم آن‌ها به زردی می‌گراید و تهوع زیادی دارند بسیار مفید است.
  • ریواس حالت تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز می‌شود.
  • رقیق کننده و تصفیه کننده‌ی خون است و برای افرادی که غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوش‌های‌ خونریزی دهنده است.

موارد منع مصرف ریواس

ریواس با تمام خواص مفیدش ممکن است در بعضی افراد مشکل ایجاد کند، که این افراد باید در مصرف ریواس احتیاط کنند و در صورت مصرف، حتما آن را همراه با مصلحاتی نظیر عسل، مویز یا نبات بخورند.

  • مثلا افراد سرد مزاج ضعیفی که به افسردگی مبتلا هستند.
  •  کسانی که ضعف نیروی جسمی ناشی از مزاج سرد دارند (ریواس بر قوای جنسی سرد مزاج‌ها تأثیر منفی دارد)
  • کسانی که مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند.

طرق مختلف مصرف ریواس

ریواس را می‌توان به طرق مختلف مصرف کرد:

  • به صورت تازه همراه با غذاهای چرب مثل آبگوشت یا همراه کباب به عنوان سبزی  که در این صورت مصلح این غذاها محسوب می‌شود یا به شکل خورش ریواس
  • مصرف شربت ریواس نیز در فصول گرم سال توصیه می‌شود.
  • برای تهیه شربت ریواس که بسیار گواراست می توانید آب ریواس را با مقداری شکر بجوشانید تا غلیظ شود و به حالت عسلی در آید.
  • این شربت را می توانید هنگام مصرف همانند سایر شربت ها رقیق کنید تا به غلظت مناسب برسد و سپس آن را نوش جان کنید.
  • اگر با ریواس مربا درست کنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل می‌شود بطوریکه سرد مزاج‌ها نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.

منبع: با تشکر از سید مهدی میرغضنفری 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن