خوردن و آشامیدن

کدام ظرف ها برای پخت غذا مناسب ترند؟

بررسی طبخ و خوردن غذا در ظرف های مختلف

تأثیر غذا در سلامتی بدن برای همه واضح و مشخص است. یکی از عوامل موثر در کیفیت غذا، شیوه طبخ و ظرف هایی است که در آن غذا پخته می شود. البته باید به تأثیر ظرف در طعم غذا نیز توجه کنیم زیرا هیچ آشپزی دلش نمی خواهد غذایش بدمزه شود.

در این مطلب یک راهنمای کامل و جامع درباره انتخاب و نگهداری و استفاده از ظروف تهیه کرده ایم که بسیار کاربردی است.

ظروف سفالی

ظروف سفالی زرد رنگ که در قدیم از آنها بیشتر استفاده می شد ظروف مناسبی برای پخت و پز و به خصوص نگهداری غذا هستند.

ظروف رویی و آلومینیومی

ظروف رویی قدیمی برای افزایش یون روی در بدن مفید است. نگهداری غذا مخصوصا غذاهای ترش در ظروف رویی مناسب نیست!

امروزه آنچه به عنوان ظرف رویی، عرضه میشود از جنس آلومینیوم است! استفاده طولانی مدت از ظروف آلومینیومی سبب بروز مشکلات جسمی فراوان خواهد شد.

ظرف های لعابدار فلزی

ظروف لعابی زردرنگ قدیمی، از بهترین انواع این ظروف حساب میشوند! در صورتی که شما از این دست ظروف دارید و آن ترک برداشته است، باید از استفاده از آنها خودداری کرد.

ظروف سنگی

برای طبخ غذاهای گوشتی، مانند انواع خورش و آبگوشت مناسب است. این ظرف ها جزء بهترین ظروف پخت و پز اند اما بیشتر از چند بار نمیتوان از آنها استفاده کرد و زود مستهلک می شوند.

ظروف سرامیکی

قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف است اما برای پخت و پز ظروف مناسبی هستند.

اگر این ظروف دچار لب پریدگی، پوسته شدن، موج برداشتن لعاب، ترک در بدنه یا لعاب شوند باید کنار گذاشته شوند و به هیچ عنوان برای آشپزی قابل قبول نیستند.

ظرف های استیل

در ساخت بعضی از این ظروف، از ماده سمی سرب استفاده کرده اند! که این ماده حتی در مقادیر بسیار کم هم سمیت نسبتا بالایی دارد. با توجه به نامشخص بودن استفاده یا عدم استفاده از سرب در ظروف استیل موجود در بازار، طبق نظر کارشناس طب سنتی وبسایت طبایع، بهتر است که قید استفاده از این ظروف را زد!

ظروف چینی، شیشه ای و پیرکس

ظروف شیشه ای، چینی و پیرکس از بهترین نوع ظروف به حساب می آیند! ظروف شیشه ای نباید دارای رگه های رنگی ( مخصوصا سبز) قابل رویت باشند.

اگر در این جنس از ظرف ها لب پریدگی یا یا هر نوع آسیب ظاهری مانند خش فراوان دیده شد، بهتر است که دیگر از این ظروف استفاده نشوذ.

ظروف مسی

ظروف مسی قلع اندود از بهترین ظروف هستند! به محض نازک شدن یا خراش برداشتن پوشش باید آن را مجددا قلع اندود نمایید.

امروزه خیلی از مراکز در ایجاد پوشش ظروف مسی از سرب استفاده می کنند که همانطور که گفته شد بسیار مضر است.

ظرف های تفلون

بهتر است تا حد امکان از استفاده از این ظروف اجتناب کرد! به هیچ عنوان از ظروف تفلونی که دچار آسیب شده اند استفاده ننمایید.

ظرف های چدنی

ظروف چدنی اصل بسیار کمیاب و گران قیمت هستند! رنگ این ظروف به سمت مشکی است و آهنربا به آنها میچسبد.

اگر این ظروف را از ارتفاع زیاد به زمین بیندازید میشکنند! بهتر است قبل از استفاده از آنها، مقداری این ظروف را گرم کنید و بعد از پختن غذا توصیه میشود که غذا را خارج کنید تا اکسید نشود.

در نهایت برای شستشوی این ظروف بهتر است از ابر استفاده کنید.

دو توصیه  مهم

  1. پخت و پز در زودپز: فشار و حرارت بسیار بالا در پخت و پز موجب دگرگونی مواد غذایی شده و سیستم گوارش را فرسوده می کند. تحقیقات جدید نشان می دهد زودپز موجب دناتوره شدن ترکیبات پروتئینی موجود در گوشت شده و موادی مضر و سرطان زا تولید می کند.
  2. پخت و پز در ماکروویو: دامنه فرکانس امواج ماکروویر بین ۳۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ مگاهرتز است. این امواج جذب مولکول ها در موادغذایی شده و تغییراتی در انرژی آنها ایجاد می کند. همچنین این امواج فاکتورهای خونی را در سنین مختلف تحت تأثیر قرار می دهد و تعداد هموگلوبین، پلاکت و گلبول های سفید خون را کاهش می دهد. از دیگر عوارض ماکروویو می توان آسیب زدن به سلول های مغزی، اختلالات مغز استخوان، سردرد، خستگی، آب مروارید و سرطان خون را نام برد. همچنین در زنان باردار موجب اختلال در رشد جنین و یا حتی مرگ جنین می شود. توضیحات بیشتر درباره ماکروویو را اینجا بخوانید.

منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن