درباره بیماری صرع
- بیماری صرع قدمت بسیار زیادی داشته و از زمان بقراط و قبل از آن بشر با صرع آشنا بوده است. هر دو مکتب طب نوین و سنتی در رابطه با صرع تلاشهایی انجام دادهاند و حرفهایی برای گفتن دارند.
- بیماری صرع چه اندام مشارکتی داشته باشد و چه نداشته باشد در صورتی که بصورت پی در پی آید خطرناک و کشنده میشود، تشنج های پی در پی اگر مرگ ببار نیاورد هر بار ضربه ای به مغز وارد میکند و توان مغز در مقابل حملههای پی در پی کاسته میشود.
- خطر دیگر این است که چنانچه در علاج و کنترل بیماری میتواند به بیماری های دیگر مغزی مانند تبدیل گردد. صرع بصورت ناقص و موقتی آوندها و عروق و راه های مراسلاتی را مسدود میکند.
- بیماری صرع تاثیری مستقیم بر حرکت ارواح و قوا و نیروهای مغناطیسی و الکترونیکی مغز دارد. چنانچه راه های مراسلاتی بطور ناقص بسته شوند بیماریهای مغزی بطور موقت و یا ناقص روی عملکرد اعضا و قوا و ارواح اثر خواهد گذاشت. چنانچه انسداد کامل گردد سکته عارض خواهد شد.
معرفی کتاب درمان بیماری صرع از دیدگاه طب ایرانی ( سنتی )
- کتاب درمان بیماری صرع از دیدگاه طب ایرانی تالیف سید محمد موسوی است که در آن ابتدا به تعریف صرع و علل صرع و علائم صرع و …. پرداخته میشود.
- در این کتاب هر دو مکتب طبی (مکتب طب نوین و سنتی) مورد بررسی قرار میگیرند.
گزیده ای از کتاب درمان بیماری صرع از دیدگاه طب ایرانی (سنتی)
- توجه کنید در علاج بیماری های صرع و تشنج در طب پایه از داروهای حیوانی زیاد استفاده شده است. که به دلیل زحمت زیاد در تهیه آن از طرح آنها خودداری ورزیدم. به عنوان نمونه پنیر مایه خرگوش در ترکیب با داروهای دیگر مانند سرکه و گلاب و عسل و زعفران و امثال آن دارای نسخه های متعددی به عنوان منضج است که از حوصله داروهای ما خارج است.
- رژیم غذایی در پیشگیری و درمان صرع، باید از غذاهایی که برانگیزاننده صرعاند دوری کند. از غذاهای چرب،سرخکردنیها، غذاهای دیرهضم، تند و شور و شیرینی ها باید پرهیز شود. کرفس، کلم و بطور کلی سبزیجات و میوه های مرطوب برای بیماران صرعی خوب نیست و خوردن میوهای که بد نباشد باید بعد از غذا تا 1.5 ساعت مصرف نشود.
- سبزیجاتی که مانند شوید رطوبت چندانی نداشته باشند، جایز شمردهاند. سودا آورهایی مانند گوشت گاو و گوساله و بدترین غذاها از جمله سوسیس، کالباس و نوشابههای گازدار بسیار خطرناک هستند. در مورد گوشت ماهی بویژه هنگام حمله صرع و یا نزدیک به حمله باید هشدار داد و همین طور آب نوشیدن و خوابیدن بر پری معده و خواب زیاد در طول روز و بیخوابی زیاد و بطور کلی هر عاملی که خستگی زیاد برای بیمار بیاورد ناگوار است. خوردن شیرینی و چربی توأماً برای مصروع مضر است؛ به تنهایی نیز باید کم مصرف شود.
- غذاهای مناسب از جمله گوشت بز و گوشت آهو و جوجه خروس خانگی، دُراج، تیهو، گنجشک، چکاوک و غذاهایی که کم رطوبت باشد، گوشتهای زود هضم، سبک و لطیف و تُرد مناسب است.
- در ورزش شدید و ناگهانی که باعث تموج و برانگیختن شود باید احتیاط نمود، ولی همیشه بیتحرکی و تنبلی برای بدن خوب نیست بهتر است به تدریج ورزش را به بدن مصروع دیکته کنیم؛ در مجموع ورزش سنگین و حرفهایی ممنوع است
- در استخر رفتن خطرناک و ممنوع است مگر به مقدار بسیار کم و در عمق کم با نظارت مستقیم کمتر در ماشین بنشینند و اگر نشستند به اطراف و نردههای کنار خیابان نگاه نکنند.قبل از نشستن در ماشین مقداری رب انار و نان خشک یا آبکامه بخورند، یا کمی شربت آبلیمو و آب به و آب سیب هر کدام که در دسترس بود یا همه با هم مصرف گردد.
بخشی از فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
صرع
- حالات و چگونگی صرع
مقایسه طب سنتی و طب نوین
تعریف صرع ( Epilepsy ) طب نوین
- مقدمه
- فیزیوپاتولوژی صرع
- تقسیم بندی صرع
- علت صرع
- تغییرات فیزیولوژیک حملات صرع
- علائم بالینی صرع
- صرع های ژنرالیزه ( صرع فراگیر )
- صرع های بزرگ یا صرع فراگیر
- راه های تشخیص صرع بزرگ
- تشخیص افتراقی صرع بزرگ
- سیر و پیش آگاهی
- عوارض
- درمان صرع بزرگ
- داروهای موثر در صرع بزرگ
- درمان صرع پی در پی
صرع ( طب سنتی )
- علل و اسباب صرع
- تاثیر مزاجی فصول در صرع
- گروه های مستعد صرع
- علامات صرع
- تشنج و صرع
- تقسیمات صرع
- شناسایی و چگونگی ماده صرع
پیشگیری و درمان
- لزوم شناخت بهداشت دهان در پیشگیری از صرع
روش های طب سنتی در پیشگیری و علاج صرع
صرع نوزادان
تقسیم بندی طب نوین و سنتی در حیطه اندام های مشارکتی
نویسنده یا مترجم
- نویسنده: سید محمد موسوی
- ویراستار: الهام صدیقی
انتشارات
- انتشارات ایرانیان طب