حکما، ناتوانیهای جنسی را تحت عنوان ضعف باه ذکر کردهاند و در کتب طبی، مبحث جداگانهای را ویژه مردان و زنان اختصاص ندادهاند. زيرا بر اساس اعتقادشان، نيروی جنسی از فضلههای هضم چهارم که در دستگاه تناسلی به خصوص انثيان (در زنان، تخمدانها و در مردان، بيضهها) میریزد؛ به وجود میآيد.
لذا حکما کليه مطالب درباره ضعف جنسی را در شمار سوءمزاجهای جنسي قرار دادهاند. لذا با اين نگاه به اسباب توليد و ايجاد نيروی جنسی، راه درمان را در هر دو جنس (مرد و زن)، يکی دانسته و جالب اين که دقيقا اين گونه درمانها، پاسخگوی نياز هر دو جنس واقع شده است.
حکما در ناتوانیهای جنسی، اسبابی را ذکر کردهاند و درمان آنها را نيز در گام نخست، اصلاح تغذيه قرار دادهاند. زيرا اين غذاست که مراحل چهارگانه هضم را میگذراند و در مرحله چهارم، مواد اوليه جنسی را تهيه و به انثيان میفرستد. بر اين اساس، درمان بدون اصلاح تغذيه، نزد حکما جایز نیست و به اعتقاد ايشان، چنانچه بيمار يا طبيب فقط به مصرف دارو اکتفا کند؛ راه خطا پيموده است.
معرفی کتاب درمان ناتوانی های جنسی در مکتب طب ایرانی
- کتاب درمان ناتوانی های جنسی در مکتب طب ایرانی توسط محمد عبادیانی به نگارش درآمده است و نوبت چاپ اول آن سال 1396 است.
- در این کتاب با توجه به نگاه حکما به موضوع ناتوانی های جنسی و روش های درمانی بخشی از آن پرداخته شده است.
گزیده ای از متن کتاب:
- هر نوع فعل صادره از اندام ها نیازمند روح و قوه است به عنوان مثال اندام ها برای ادامه حیات، به روح و قوای حیوانی برای حس و حرکت، به روح و قوای نفسانی و برای تغذیه و تنمیه، به روح و قوای نباتی نیاز دارند. به همین ترتیب، انثیان برای تولید منی و نیروی باروری، نیازمند روح و قوای جنسی است.
- به اندام هایی که منشأ تولید و توزیع روح و قوا هستند اعضای رئیسه میگویند. اعضای رئیسه به نسبت بقای شخص عبارتند از مغز، قلب و کبدو به نسبت بقای نوع، عبارتند از مغز، قلب، کبد و انثیان.
سرفصلهای اصلی کتاب درمان ناتوانی های جنسی در مکتب طب ایرانی
- مبانی طب ایرانی
- اسباب و علل ناتوانی جنسی
- اصول کلی درمان ناتوانی های جنسی
- درمان اختصاصی ناتوانی های جنسی
- سرعت انزال و درمان آن
- ضمیمه۱: غذاهای مقوی نیروی جنسی
- ضمیمه۲:جرجانی، غذاها و داروهای باهیه
- ضمیمه۳: جرجانی و داروهای مرکبه باهیه
نویسنده و مترجم
نویسنده: استاد محمد عبادیانی
انتشارات
انتشارات نیاکان