جایگاه ویژه طب ایرانی _ اسلامی در کشورهای پیشرفته و جوامع اروپایی
- دکتر حسین روازاده، فعال پزشکی در حوزه طب ایرانی و اسلامی، در این خصوص بیان میدارند که طی چند دهه اخیر، در بسیاری از کشورهای پیشرفته، طب سنتی یا جامع یا طبیعی اعم از طب چینی، هندی، یونانی و حتی ایرانی _ اسلامی، مورد رغبت و استفاده ویژه قرار گرفته است.
- دلیل این امر، ناکارآمدی پزشکی نوین در درمان کامل بعضی بیماریها، عوارض خطرناک برخی داروهای شیمیایی، بهبود آسانتر و پایدارتر بخشی از بیماریها با طب طبیعی و.. است.
- در این میان، بسیاری از روشهای درمانی طب ایرانی _ اسلامی نظیر حجامت، بادکش درمانی، زالودرمانی، فصددرمانی و غمز و دلک، گیاه درمانی و طب اسلامی و.. در سایر کشورها خصوصا کشورهای اروپایی در حال رواج است.
- طبی که متکی به تجربه هفت هزار ساله پیشینیان ما و مکتب اهل بیت علیهم السلام است و برای برخی شیوههای درمانی آن نظیر حجامت، فصد و.. در کشورهای اروپایی کلینیکهای مجزا و مختلفی به راه افتاده است.
جایگاه طب ایرانی _ اسلامی در ایران
- در این خصوص نیز بیان داشتهاند که: در خود ایران که مهد طب الائمه المعصومین (علیهم السلام) و طب بوعلی سینا و گنجینه کهن از تجربه مداواست، متاسفانه موانع و سنگ اندازی بسیاری از دوره پهلوی تاکنون بر سر راه این طب قرار گرفته است و همچنان ادامه دارد.
- از ممنوعیت حجامت و محکومیتهای سنگین برای پزشکان و اساتید طب ایرانی _ اسلامی تا اخراج و تبعید برخی از آنها.
- در نظام آموزشی نیز محدودیت و مهجوریت طب ایرانی _ اسلامی مشهود است. چنانکه نه تنها دانش آموزان، دانشجویان و عامه مردم بلکه پزشکان و کادر درمانی کشور هیچگونه آموزش مدونی در خصوص طب کهن ایران زمین و حتی خواص گیاهان دوائی ندارند.
به رسمیت شناخته شدن طب ایرانی _ اسلامی در حوزه علوم پزشکی
- دکتر حسین روازاده، در 2 شهریور 1398 در طی نامهای به دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور خواهان به رسمیت شناخته شدن طب ایرانی _ اسلامی در حوزه علوم پزشکی شد.
- از نظر ایشان، ضروری است طب ایرانی اسلامی به عنوان یک شاخه از علوم پزشکی که در درمان کامل و پایدار برخی بیماریها کارا و تواناست، به رسمیت شناخته شود و در نظام پزشکی کشور برنامه ای مدون برای تحقیقات علمی جهت روشهای درمانی، داروشناسی، مقارن سازی با طب امروز و.. و نه سرکوب و انکار قرون وسطایی و به دور از خرد آن، تدوین شود.
- همچنین آموزشهای آکادمیک و رسانهای برای فرهنگسازی استفاده از طب ایرانی اسلامی و آموزه های ثابت شده آن رواج یابد.
ایجاد سازمان اختصاصی متولی طب ایرانی _ اسلامی
- از نطر دکتر حسین روازاده، بایستی یک سازمان اختصاصی و مستقل از وزارت بهداشت تشکیل و متولی طب ایرانی _ اسلامی شود و توسط منتخبی از پزشکان مسلط به طب ایرانی اسلامی اداره گردد.
- این سازمان، خود مسئول تعیین صلاحیت پزشکان مذکور، اعطای مجوز به کلینیکهای تخصصی، برگزاری کلاسهای آموزشی برای علاقمندان، تهیه محتوای مورد نیاز آموزشی، ارزیابی و سنجش دواهای این طب و.. شود.
- بدون تردید، متمرکزسازی و تخصصی شدن، از سوءاستفاده افراد غیرمتخصص و همچنین سردرگمی و پراکندگی عامه مردم برای مراجعه به افراد بدون صلاحیت پیشگیری خواهد کرد و از هم گسیختگی و یله شدگی فعلی و نیز فعالیت زیرزمینی این نوع طب را چاره خواهد بود.
آشتی طب نوین با طب ایرانی _ اسلامی
- از دیدگاه ایشان، طب ایرانی _ اسلامی یک رویداد تحول آفرین و نقطه عطف در جهت تبیین چشمانداز تمدنی و سلامت مردم ایران است و یکی از مولفههای تمدن اسلامی گسترش طب اسلامی برای درمان مردم است.
- بنابراین ترکیب طب نوین و طب کهن ایرانی _ اسلامی، میتواند روند درمان بیماریهای مختلف را تسریع بخشد و زمان و مصرف بی رویه دوا و روند درمانی در کشور را کاهش دهد.
- طبیعتاً سوءاستفاده برخی عناصر غیرمتخصص یا شیاد که در هر صنفی وجود دارند، بهانه و علت خوبی برای محروم کردن جامعه از تجارب این طب نیست و نوعی تضییع حق بقا و حق سلامت اجتماعی است.
- و امیدوارند در آینده نزدیک، طب نوین با طب ایرانی _ اسلامی آشتی نموده و ارتقای مهارت و دانش حوزه پزشکی و درمانی کشور بر اساس تجربه کهن طبابت ایرانی _ اسلامی باشد.