استقلال طب اسلامی و طب سنتی از وزارت بهداشت
- دکتر محمد حسن طریقت منفرد، چشم پزشک و وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا، بیان داشت تا زمانی که اختیار دار طب اسلامی و طب سنتی وزارت بهداشت باشد این طب راه به جایی نمیبرد، ما هم باید راهی را که هند، چین و بسیاری از کشورهای دیگر در این مسیر پیمودهاند طی کنیم.
- وی عنوان کرد: طب اسلامی در بسیاری از آیات و احادیث به عنوان یک تکلیف الهی توصیه شده است که باید همه ما آن را رعایت کنیم.
- طب سنتی و طب اسلامی از قرنها پیش تا زمان امیر کبیر در ایران خدمت ارائه میکرد اما متأسفانه در این دوران انگلیسیها موفق شدند به بهانه طب مدرن آن را از ما بگیرند.
- وی ادامه داد: پس از انقلاب امام خمینی(ره) آروز داشت طب اسلامی و طب سنتی احیا شود و مقام معظم رهبری نیز از سال ۵۹ این مسأله را پیگیری میکنند و خوشبختانه در سال ۹۳ هم در سیاستهای کلی سلامت هم بر آن تأکید کردند.
پژوهش های مرتبط با طب اسلامی
وی همچنین تصریح کرد: پژوهشهای زیادی در رابطه با طب اسلامی در حوزه علمیه قم انجام شده است و چند تن از علمای حوزه علمیه احادیثی را در این رابطه جمع آوری و به همراه برخی از اساتید علوم پزشکی و فعالان طب سنتی و اسلامی در حال ادغام بخشی از دانش طب نوین، اسلامی و سنتی هستند، هرچند سازمان جهانی بهداشت تا حدود زیادی در ادغام این دانش از ما جلوتر است.
دیدگاه نسبت به طب ایرانی _ اسلامی
- از آنجایی که طب اسلامی تاکید صریح کلام وحی و ائمه میباشد و طبق فرمایشات امام (ره) و مقام معظم رهبری بعد از انقلاب این تاکیدات احیا نشده و موجب دلگیری ایشان است به همین دلیل کارشناسان گروه پزشکی اولین خاکریزند که باید منویات امام (ره) و مقام معظم رهبری را زنده نگه دارند و با توجه به سیاست های سلامت در سال 93 مقام معظم رهبری در یک بند مفصل با 6 زیر بند درباره ترویج، توسعه، بازبینی و نهادینه کردن طب اسلامی _ ایرانی دغدغه مهم کارشناسان و نمایندگان مجلس باید احیای این طب باشد.
ضرورت احیاء طب ایرانی _ اسلامی
- دکتر طریقت منفرد، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران در تاریخ 17 مهر 1394، با اظهار تأسف از اینکه طب ایرانی _ اسلامی در کشور «تجردگرایی» محسوب میشود، گفت: کشورهای مبتکر طب نوین، طبهای بومی و سنتی کشورهای با فرهنگ را گرفتهاند و بعضاً تا 98 درصد از آن به عنوان طب مکمل از آن استفاده میکنند.
- همچنین بیان داشت که: در دولت نهم چند دانشکده طب سنتی تأسیس شد و حدود 100 پزشک نیز در این زمینه آموزش داده شده است.
- این پزشکان برای تحقیق و تدریس در طب ایرانی _ اسلامی ضروری هستند ولی ادامه این روند به هیچ وجه تشابه و تناسبی با منویات رهبری و تأکید ایشان در توسعه طب ایرانی _ اسلامی با زمانی که از دست دادهایم ندارد.
- بنابراین به قول حضرت آقا لازم است مردم به میدان بیایند چرا که این توصیه ائمه با آموزش چند صد نفر عملی نیست و باید بستر فرهنگی قبول آن در جامعه گسترش یابد.
پیگیری آموزش علمی و عمیق طب ایرانی _ اسلامی
- وزیر اسبق بهداشت درسخنرانی پیش از خطبه نیزاظهار داشت: در میان مدت هم باید آموزش علمی و عمیق طب ایرانی اسلامی را در دانشگاهها و حوزهها به طور جدی پیگیری کنیم.
- زیرا امروز در این مقطعی که استکبار همه قدرت خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران گذاشته است مهمترین اقدام در راستای اقتصاد مقاومتی در بخش سلامت که منجر به حفظ استقلال و کاهش وابستگی هزاران میلیارد صرفهجویی و کارآفرینی میشود پیگیریهای منویات رهبری است که دستور اسلام و توصیه معصومین (ع) است.
- ما برای آموزش قطرهای از دریای بیکران ایرانی اسلامی به دلیل اینکه در کشور حق آموزش نداریم باید به کشورهای دیگر برویم. یکی از حکما به ارمنستان رفته و در آنجا دانشگاه ایرانی اسلامی را راهاندازی و از آنها برای ایران نمایندگی گرفته است این دردناک است که نسبت به این ذخیره ارزشمند بیتوجه باشیم.
- وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: از مقام معظم رهبری عاجزانه تقاضا میکنم با توجه به اینکه سلامت همتراز امنیت است همانطور که ایشان از امنیت کشور جانانه دفاع میکنند، با اخم پدرانه به ما کمک کنند تا توصیههای ایشان را جدی بگیریم.
- همچنین از برادر سرافراز میخواهم در کنار شبکه سلامتی که دارند همانطور که در لحظات حساس کالاهای مانند چیپس، پفک و برنج وارداتی تبلیغ میشوند، مطالبی نیز از طب ایرانی اسلامی مکرراً به ملت شهیدپرور اعلام شود و با تکرار آن زمینه سبک زندگی ایرانی _ اسلامی را فراهم کنیم.
جمع بندی
دکتر طریقت منفرد، به طب اسلامی _ ایرانی معتقد هستند ولی تعریف ایشان از طب اسلامی مشخص نیست و در جلساتی که در رابطه با طب ایرانی اسلامی باشد شرکت میکنند.