خوردن و آشامیدن

خواص ترش مزه های فصل بهار و اصول مصرف آن ها

آشنایی با چند نمونه از ترش مزه های بهاری به همراه خواص و مزاج آن ها

خواص و مزاج ترش مزه های فصل بهار

در فصل بهار به دلیل خواصی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، مصرف خوراکی‌ها و میوه‌های ترش مزه و کاهش دهنده حرارت بدن توصیه می‌شود:

مزاج

  • مزه ترش در مواد غذایی بیانگر مزاج سردی و خشکی آن‌هاست.

فواید و خواص

  • کاهش دهنده حرارت بدن در فصل بهار
  • پیشگیری از مشکلاتی نظیر جوش های پوستی، تب، تهوع و استفراغ، اسهال صفراوی و …

در کنار فواید ذکر شده، ترش مزه ها می‌توانند از جهاتی برای بدن آسیب رسان باشند. لذا استفاده صحیح و اصولی آن ها و بخصوص مصرف آن ها به همراه مصلحات باید مورد توجه قرار گیرد.

برخی از ترش مزه های فصل بهار و شیوه مصرف آن‌ها

در زیر به بررسی چند ماده غذایی ترش مزه مفید و شیوه مصرف صحیح آن ها می پردازیم.

خواص زرشک

  • کاهش دهنده حرارت بدن
  • غلبه بر تشنگی
  • رفع حرارت معده و کبد
  • باز کردن انسدادهای کبدی
  • تحلیل برنده چربی های زائد بدن
  • در بیماری کبد چرب جزء اصلی داروهاست

عوارض مصرف بی رویه زرشک

مصرف زیاد از حد زرشک سبب ایجاد نفخ و انسداد و قولنج می‌شود.

مصلحات مصرف زرشک

میخک، شکر سرخ و شیرینی‌های طبیعی مصلح زرشک هستند.

برای کاهش سردی زرشک، آن را در آب ریخته و قدری پودر نبات یا عسل به آن اضافه کرده و ملایم بجوشانید تا پخته و نرم شود. آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشک ها نیز، مربا محسوب می‌شوند.

خواص ریواس

  • خاصیت پیشگیری از بیماری های گرم بهار و تابستان به خاطر طبع سرد خود دارای خاصیت نشاط آوری (مصرف متعادل آن نشاط آور است)
  • در گرم مزاج ها تصفیه کننده خون است و غلظت خون را کاهش می‌دهد.

عوارض مصرف بی رویه ریواس

  • مصرف بی رویه و غیر اصولی ریواس می‌تواند برای ریه و گلو مضر باشد لذا توصیه می شود حتماً با مصلح آن مصرف شود.
  • مصرف آن در افراد با مزاج سرد باعث کاهش نیروی جنسی می‌شود.

مصلح و کاهنده عوارض ریواس

مربای عسلی ریواس و استفاده از شیرین کننده های گرم مانند عسل، نبات و شیره انگور در تهیه شربت ریواس می‌تواند از ضرر آن کم کند.

خواص گوجه سبز

  • کاهش دهنده حرارت بدن
  • خاصیت پیشگیری از بیماری‌های ناشی از گرمای هوا

عوارض مصرف گوجه سبز

  •  مصرف گوجه سبز به صورت معمول و بدون رعایت تدابیر ویژه توصیه نمی شود.
  • دیر هضم بودن این نوبرانه ها سبب ایجاد مشکلات گوارشی مانند نفخ، دل درد، یبوست و ضعف معده می‌شود، لذا اولین نکته درخصوص مصرف آن ها توجه به این مسئله است. ناگفته نماند که این موضوع در مورد اکثر میوه‌های کال صدق می‌کند.
  •  سموم کشاورزی در میوه هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می‌شوند بیشتر وجود دارد.
  • ترش بودن گوجه سبز برای دندان‌ها بسیار مضر است؛ به‌خصوص که باید کاملاً با دندان جویده شوند و این موضوع بر دندان اثر سوء می‌گذارد.

مصلح و کاهنده عوارض گوجه سبز

  • برای کاهش نفخ و سنگینی گوجه سبز بهتر است از آن در غالب ترشی و خورش و نیز در کنار اندکی ادویه کمک کننده هضم استفاده کرد.
  • پخته شدن آن در خورش ها باعث هضم آسان تر و کاهش عوارض آن می شود.
  • مسواک و دهانشویه آب نمک باعث جلوگیری از آسیب این نوبرانه به دندان ها می‌شود.

نکته : در این مطلب از اشاره به زغال اخته به عنوان یکی دیگر از ترش مزه های بهاری بخاطر آسیب شدیدی که به ریه ها وارد می‌کند، صرف نظر شد.

مضرات میوه های ترش مزه

  • یکی از مهم ترین مضرات میوه های ترش مزه آسیب آن ها به اعصاب است.
  • مصرف ترش مزه ها به تنهایی و با معده خالی باعث آسیب دیدن عصب معده شده و مشکلات گوارشی و عصبی به دنبال خواهد داشت.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن