نویسندگان | عفت سوری، حسن فرسام ، معصومه حسنی، زهرا عظيمی خيرآبادی |
چکیده | آنتياكسيدانها تركيباتی حياتی هستند كه دارای خاصيت محافظت بدن از صدمات ناشی از استرسهای اكسيداتيو ميباشند. انواع مختلفی از آنتياكسيدانها در بدن موجودات زنده وجود دارد كه بسياری از آنها از منابع غذايی مانند ميوه، سبزيجات و نوشيدنيها تامين ميشود. در اين مطالعه خاصيت آنتياكسيدان تعداد 25 دانه گياهی مورد مصرف در طب سنتی در مقابل پراكسيداسيون لينوئيك اسيد با استفاده از معرف 1 و 3- دیاتيل۲- تيوباربيتوريك اسيد بررسی شده است. تعدادی از دانهها شامل بارهنگ، كاهو، جوزهندي، خرفه، خيار، رازيانه، زيره سبز، زنيان و هليله سياه كه IC50 آنها به ترتيب برابر 0.67، 0.57، 0.29، 0.47، 0.05، 0.32، 0.23،0.56 و 0.61 ميكروگرم است قابل مقايسه با ويتامينE (IC50=0.59)ميباشند. |
لینک دانلود مقاله | ارزيابی فعاليت آنتیاكسيدان 25 دانه گياه مورد مصرف در طب سنتی ايران |
عنوان نشریه | گياهان دارويی ، پاييز 1382 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...